--> -->

Fabbrini nu se lasă, vrea încă 86.000 de euro de la Dinamo!

Dinamo nu a scăpat definitiv de emoții, după ce Tribunalul București a aprobat pe 4 septembrie 2023 planul de reorganizare modificat, prin care au fost radiate datorii de peste 5 milioane de euro din totalul celor 8 milioane.

Decizia a afectat numai categoria creditorilor chirografari, unde erau incluși și fotbaliștii care au activat la Dinamo cu contracte de activitate sportivă, până la intrarea în insolvență.

A făcut recurs la Curtea de Apel!

Diego Fabbrini (33 de ani) continuă să lupte, în speranța că-și va recupera cei 86.000 de euro, cu care a fost înscris la masa credală, reprezentând drepturi salariale restante din perioada martie – iunie 2021. Suma s-a „topit” după confirmarea noului plan de reorganizare.

Pe 6 septembrie 2023, la două zile după aprobarea noului plan, fostul mijlocaș italian a făcut recurs la Curtea de Apel, prin avocata Carmen Radu, conform actelor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Apărătorul lui Fabbrini a criticat hotărârea judecătorului sindic pentru ”netemeinicie” și ”nelegalitate”, precum și faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, l-a exclus de la masa credală pe fotbalistul italian, deși Fabbrini a făcut apel.

Astfel, în contestația depusă la instanță, conform GSP, Fabbrini solicită atât desființarea Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, cât și măsura eliminării sale de la masa credală, până la soluționarea Apelului.

Ce se specifică în documentul oficial

În document se arată: „Vă solicităm să observați că măsura dispusă de administratorul judiciar este prematură și ilegală, acesta trebuind să aștepte pe de o parte, soluționarea recursului formulat de creditorul Diego Fabbrini împotriva hotărârii intermediare nr. 3341/4 septembrie 2023 și pe de altă parte, soluționarea apelului împotriva aceleiași hotărâri intermediare, cu privire la excluderea creditorului de la masa credală, în varianta planului de reorganizare modificat.

A considera jucătorii profesioniști de fotbal a fi deja excluși de la masa credală, în varianta Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, ar însemna să li se nege creditorilor dreptul la apărare și la valorificarea drepturilor și intereselor legitime, pe calea de atac a apelului, conform dispozițiilor Legii nr. 85/2014, completate cu dispozițiile Codului de procedură civilă.

Pe de altă parte, a da curs, la acest moment, măsurii dispuse de administratorul judiciar privind excluderea creditorului contestator de la masa credală, ar însemna a încălca prevederile constituționale, privind valorifuicarea dreptului de a invoca excepția de neconstituționalitate, în orice fază a procesului, inclusiv pe calea recursului, în procedura specială, derogatorie de la Legea nr. 85/2014.

În consecință, solicităm respectuos, instanței de judecată să desființeze atât Tabelul definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, cât și măsura eliminării creditorului Diego Fabbrini de la masa credală, până la soluționarea în apel, respectiv în recurs, de către Curtea de Apel București, a celor două aspecte juridice, menționate în preambulul contestației, cu privire la care s-a pronunțat Tribunalul București, prin hotărârea intermediară nr. 3341/04.09.2023”.

Pe 4 septembrie 2023, când a anunțat confirmarea planului de reorganizare modificat al lui Dinamo, judecătorul sindic a respins cererea formulată de Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispozițiilor din Legea 69/2000, a educației fizice și sportului și a dsipozițiilor din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Avocata cu card DDB

Avocata lui Fabbrini consideră intermediară hotărârea Tribunalului București, hotărâre care nu a fost încă motivată.

Avocata Carmen Radu a pus sub semnul îndoielii insolvența prin care trece Dinamo, a acuzat anumite lucruri necurate care s-ar fi petrecut în interiorul Programului DDB și l-a pus la punct pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului.

Asta în contextul în care ea însăși se recomandă drept o susținătoare a lui Dinamo, mărturisind pe parcursul unei emisiuni la GSP Live, din 27 iunie 2023, că a deținut la rândul ei card DDB.

Citește și

Ministrul Rafila: ”COVID-19 a revenit şi în România”. Câte cazuri sunt zilnic