EXCLUSIV Cum a ajuns apa Borsec mai scumpă decât San Pellegrino

Istoria ne spune că românii au îmbuteliat prima apă minerală din lume în anul 1806. Iar această bogăție a noastră pleca de la izvoroarele ei dintr-o localitate micuță din județul Harghita, Borsec pe al său nume. Era foarte apreciată în Imperiul Austro-Ungar, iar împăratul Franz Joseph a denumit-o “Regina apelor minerale”.

În a doua casă a românilor

Brand-ul “Borsec” este prezent și astăzi, este foarte apreciat, este la mare căutare în România și peste hotare. Cu o istorie bogată, cu medalii de aur câștigate la diverse concursuri prestigioase, această apă se găsește și-n diverse țări ale Europei. Cum ar fi de exemplu Spania, o a doua casă pentru români. Conform cifrelor, trăiesc în jur de un milion de conaționali de-ai noștri în această țară occidentală. Un tur în supermarket-uri de aici te pune față în față cu sticla de Borsec, care are un preț superior celui din România. Trebuie luate în considerare și taxele.

Astfel, o sticlă de 1,5 litri costă 1,35 euro, adică 6,5 lei. De cel puțin două ori mai mult decât în România, iar la noi vorbim de sticle la 2 litri. Borsec-ul românesc se poate bate la preț cu orice marcă de pe rafturile iberice. De exemplu, Solan de Cabras, companie spaniolă, costă 0,64 euro, adică 2,9 lei. Ca revers al medaliei, Solan de Cabras în supermarket-urile din România se găsește la prețul de 9,2 lei, adică 2 euro.

Borsecul românesc este mai scump decât San Pellegrino al italienilor (1,05 euro sticla de 1 litru) și puțin mai ieftin decât Perrier 0,75 l, la sticlă de sticlă, care costă 1,5 euro.

Citește și:

Avertismentul Simonei Halep pentru Eugenie Bouchard