Euro la VIP pentru politicienii de frunte ai României. Generația de Aur la Tribuna II

Arena Națională din București a găzduit duminică seara, 13 iunie, primul meci organizat de România la EURO 2020, Austria – Macedonia, 3-1, la care au asistat puțin peste 9.000 de spectatori, din cauza regulilor impuse de pandemie.

Membrii importanți ai FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, au urmărit confruntarea din zona VIP, alături de politicieni importanți ai țării. În timp ce foștii lideri ai Generației de aur, Gheorghe Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, au urmărit meciul printre fani, în lojă au stat politicieni precum Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În tribuna oficială s-au mai aflat și Vasile Dâncu, din partea PSD și un apropiat al șefului FRF, dar și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care a stat în dreapta ministrului de interne. Toți cei care au avut locuri la VIP, scrie site-ul GSP.ro, au beneficiat de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

Gică Popescu a dezvăluit că i-a spus lui Hagi unde au primit bilete abia când se îndreptau spre stadion, de teamă să nu se răzgândească și să nu mai vină deloc la meci. ”Nu știu dacă e în regulă. Sincer, mă așteptam să primesc bilet în alt loc din stadion, dar asta este viața… Am mers împreună cu Hagi la meci. Lui nici nu i-am zis unde avem biletele, mi-era teamă că dacă îi spuneam înainte să plecăm, poate refuză să mai meargă. Așa, i-am zis pe drum: ”Gică, știi unde avem locuri? La tribuna a doua!”Nu prea îi venea să creadă”, a declarat Gică Popescu, pentru GSP.ro.

Dorinel Munteanu a dezvăluit că nu a mai vrut să vină la stadion atunci când a văzut unde are loc.

”Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA”, a transmis FRF.

În privința locurilor VIP, FRF a precizat că nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București. FRF a mai adăugat că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze.

”Cele 3 categorii UEFA sunt: Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului, Categoria 2 – colțurile terenului, Categoria 3 – peluze”, a explicat FRF.

Citește și

FOTO Erling Haaland a petrecut cu un milionar român