Eugen Voicu: ”Lista acționarilor se va mări”

Eugen Voicu, noul conducător de la Dinamo, omul însărcinat să aducă noi oameni cu bani la gruparea din Ștefan cel Mare, s-a prezentat astăzi, practic, suporterilor ”câinilor”.

Azi, de la ora 13:00, pentru aproximativ jumătate de oră, a fost conferința de presă de prezentare a noului acționariat. Au fost prezenți Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Răzvan Zăvăleanu.

”Nu vreau să fac bani”

”Astăzi s-a făcut înregistrarea oficială la registrul comerțului, suntem acționari majoritari în clubul Dinamo.

Lista acționarilor se va mări. Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă. Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, să gestionăm acest club cu un grup de antreprenori, să nu existe un singur acționar.

Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Nu vreau să fac bani, dar regulile după care Dinamo trebuie să se desfășoare sunt regulile pe care le presupune orice business bine administrat.

Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală”, a declarat Eugen Voicu.

”Nu Badea m-a convins, am ajuns întâmplător aici”

”Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea.

Am ajuns întâmplător aici. Un grup de investitori care avea în plan să salveze Dinamo m-a rugat pe mine să iau inițiativa și să fac acest efort.

În cât timp putem scoate Dinamo din insolvență? Nu pot să răspund exact, se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm, împrumuturile vor fi convertibile în acțiuni.

Avem în obiectiv listarea clubului la bursă. Cine va ieși din această investiție, va avea posibilitatea să o facă la prețul corect. Vrem să atragem cât mai mulți oameni implicați, din diverse medii”, a mai spus oficialul ”câinilor”.

Mesaj ferm pentru gloriile dinamoviste: ”Nu în management”

”Nu pot să vă dau o cifră pentru transferuri. Banii nu vor fi o problemă în momentul în care clubul va fi reorganizat.

Ne dorim o colaborare cu CS Dinamo. Deocamdată, nu pot să vă zic mai multe. Cred că CS Dinamo și Dinam sunt din aceeași familie. În planul nostru strategic de business avem dorința de a-i aduce lângă noi.

Gloriile sunt binevenite alături de noi. Nu știu dacă experiența e cea pe care o căutăm noi. Nu știu dacă fotbaliștii români care au activat mai mult în România au căpătat suficientă experiență pentru a administra un club. Nu spunem nu, pot fi excepții, dar în planul nostru de azi NU intră în intenția noastră să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management. Cu domnul Cornel Dinu nu am discutat până acum.

Domnul Șerdean a fost peste așteptări, în 3 zile ne-am înțeles. Singura mențiune: a rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind dinamovist”, a mai declarat el.

Citește și

Lecția de modestie a lui Iulian Roșu: ”Nu trebuie să fie toată atenția pe mine”