--> -->

Eugen Voicu: ”Aceasta e ideea noastră, investiția minimă 12 milioane de euro”

Eugen Voicu, antreprenor și fondator Certinvest, a preluat prin intermediul Red&White Management pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Serdean.

Noul acționar a oferit o serie de declarații importante pentru suflarea dinamovistă în cadrul unei intervenții la Ziarul Financiar.

”Este implicare personală”

”Implicarea mea la Dinamo este personală și nu are legătură cu celelalte companii. Nu există Certinvest implicat în această inițiativă. Am ajuns întâmplător la Dinamo, un grup de antreprenori interesați de a investi, de a pune umărul la relansarea brandului Dinamo. Oamenii m-au căutat, doreau echilibru între mai multe companii.

Nu se dorește un acționar majoritar, nu se dorește un patron, plecăm de la un concept diferit. Dacă investesc într-o zonă de business, contează echipa. Avem management potrivit, răspunsul este ”Da!”.

Andrei Nicolescu a reușit să ducă Rapidul în prima ligă, multe lucruri i se datorează lui și astăzi. Echipa de management este foarte bună, trebuie să existe compatibilitate, un set de valori comun, se întâmplă asta. M-a făcut să zic ”da” acestui proiect, am ajuns temporar acționar în clubul Dinamo.

Eu sunt președintele CA și Red&White Management are 80% din acțiunile Dinamo 1948. Am cumpărat de la Dorin Serdean, apoi 8% de la suporteri, era conceptul de bază, să avem 80% de la început. Suma totală, valoarea de negociere este peste 550 000 de euro”, a explicat Eugen Voicu.

”Un plan pe 3 ani și jumătate, vom extinde baza de acționari”

”Vorbim de un plan pe 3 ani și jumătate, investiția minimă este de 12 milioane de euro. O să extindem baza de acționari, suntem în faza de selecție. Am aliniat niște interese, erau situații complicate, nimeni nu reușea să adune părțile implicate la masă, să înceapă reconstrucția clubului.

Împreună cu Andrei ne-am asumat acest demers, de a-i aduce la un interes comun. Interesul este comun, de a face performanță sportivă și de a promova în prima ligă.

Am reușit lucrul acesta, în momentul în care am devenit acționari majoritari TEMPORARI, vom face majorări de capital în perioada următoare, vom atrage și alți antreprenori, oameni care au experiență, un set de valori binevenit, să ni se alăture să creștem împreună această echipă. Aș vrea să menționez că ne raportăm că la un business.

Dacă vrei să conduci un business, să fii dominat de emoție, nu știu ce șanse ai. Emoția trebuie să fie pe stadion, în online, dar în deciziile de business, trebuie să fim raționali și să aplicăm un nou model, a unui grup de investitori care investesc, nu patronat restrâns, cu regulile de business aplicate și în zona sportivă”, a continuat Voicu.

”Ne gândim la listarea clubului la bursă”

”Ne gândim la listarea clubului la bursa, undeva în anul 4,5 sau 6, mai iau în considerare să listăm o altă companie care să dețină un pachet de acțiuni în clubul Dinamo.

Întâmplător când eram mai tânăr aveam o echipa favorită și era Dinamo. Băiatul meu a ales să meargă la meciuri, a mers la 3 meciuri și a pierdut. Dinamo este un brand, alături de Steaua, Craiova, sunt niște branduri foarte puternice în România și din această perspectivă, suporterii, calitatea lor, spectacolul din tribună mi se pare de nivel de Liga Campionilor.

Dacă am avea în teren ce avem și în tribună, Dinamo ar fi în top. Am mare încredere în Andrei Nicolescu, are o abordare și viziune modernă. Multe lucruri vor arată diferit la noi, sper să avem semnale în această direcție. Lucrurile nu se fac peste noapte, durează, avem plan pe 3 ani și jumătate, începând de acum, de când încercăm să facem ordine în situația financiară a clubului.

Ideea este să atragem alți antreprenori, așa cum am făcut în viața mea. Pentru mine lucrurile arată similar, mă implic ca să setăm managementul, guvernanța, cash-flowul, să știm că este fundamentat”, a comentat noul șef dinamovist.

Citește și

CTP: ”O lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului”