--> -->

Eugen Voicu a spus cine-l va evalua pe Ovidiu Burcă luna viitoare: ”Ne vom consulta”

Șeful lui Dinamo, Eugen Voicu, acționar majoritar în cadrul Red&White, a luat decizia în privința lui Ovidiu Burcă.

Ce se întâmplă cu Ovidiu Burcă?

După 16 etape, Dinamo ocupă penultima poziție în clasament, cu doar 10 puncte și are mari emoții în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa a adunat 10 meciuri fără victorie în Liga 1, 3 remize și 7 eșecuri. Suporterii și-au pierdut răbdarea și au cerut măsuri radicale.

După cel mai recent eșec, înregistrat pe ”Ion Oblemenco”, în fața Universității Craiova (0-1), aceștia și-au vărsat nervii pe Ovidiu Burcă. Fanii cer demisia antrenorului aflat la primul său sezon în primul eșalon. Acționarii au o cu totul altă strategie, însă.

Eugen Voicu a dezvăluit la emisiunea ”Dinamo 7/9” de la Playsport că tehnicianul va beneficia de încredere, dar cu obligația de a redresa situația cât mai curând posibil.

În iarnă se va face, potrivit spuselor sale, o amplă evaluare – inclusiv cu ajutorul unor foști mari jucători – și se va lua decizia pe cale de consecință. Nici fanii nu vor fi ocoliți.

„Ne vom consulta și cu oameni care au experiență”

„Ovidiu Burcă are niște merite în trecutul apropiat al acestui club. Noi am plecat la drum în acest proiect cu o viziune de stabilitate pe care vrem s-o dăm, nu vrem să schimbăm antrenorii foarte des.

E adevărat că în momentul de față se impune o evaluare pe care noi, la nivel de acționari am început s-o facem, dar din perspectiva încrederii pe care o avem, totul este în regulă.

Credem că antrenorul Ovidiu Burcă poate să iasă din impas și dacă lucrul acesta se întâmplă foarte repede, memoria scurtă va fi din nou utilă și lumea va începe să se bucure din nou.

Din această perspectivă, nu avem deloc în vedere să renunțăm la Ovidiu Burcă, îi mai dăm șansa de a redresa echipa. Discută destul de des nu doar cu mine, ci și cu alți acționari, lucrurile sunt într-un echilibru. Este o atmosferă constructivă în continuare.

”Evident că decizia trebuie să ne-o asumăm”

În momentul în care intervine pauza de iarnă, cu siguranță vom analiza situația și vom lua o decizie. În momentul în care vom fi puși în fața unei asemenea decizii, vom evalua și această perspectivă (n.r. ca Burcă să rămână în cadrul clubului). Ne vom consulta și cu oameni care au experiență.

Până atunci, vom extinde contactele pe care am început să le avem cu foști jucători, chiar și cu suporterii. Respectul pentru suporteri este în continuare la cele mai înalte cote. Vom sta la masă cu toată lumea și vom analiza împreună.

Evident că decizia trebuie să ne-o asumăm, dar o vom lua în cunoștință de cauză și nu va fi doar din punct de vedere al unui management care nu are legătură cu fotbalul”, a declarat Eugen Voicu la emisiunea menționată.

Citește și

Președintele Austriei susține aderarea României la Schengen și-i dă peste nas premierului Nehammer