--> -->

Estul României, sub avertizări cod galben și portocaliu de vijelii. Alertă meteo și pentru București

Aproape toată jumătatea de est a țării este vizată de cod galben și portocaliu de ploi torențiale, începând de duminică, 18 iunie, ora 14.00, până la ora 23.00, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo și au anunțat noi ploi torențiale.

Care sunt zonele ce vor fi afectate

Potrivit ANM, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi „averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină”.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp. Estul țării, sub avertizări cod galben și portocaliu de vijelii.

Alertă meteo și pentru București

De asemenea, tot azi, la ora 10.00 a intrat în vigoare și un cod galben de averse și vijelii, care va afecta Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și Carpații Orientali și Meridionali. Meteorologii anunță că până luni, la ora 10:00, în aceste zone vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

ANM avertizează că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Cum va fi vremea în București

În București sunt anunțate noi furtuni, după vijelia de sâmbătă seară. „Din orele după-amiezii vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, anunță ANM.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 10-15 l/mp și izolat peste 20-25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Citește și

Raed Arafat, după ploile torențiale din țară: „Acolo, mai sunt intervenții”