--> -->

Estonianul a semnat cu FCSB: 13.000 de euro salariu

Jucătorul pe care FCSB l-a adus azi este estonianul Joonas Tamm (30 de ani, 1,92 m). Fotbalistul are 50 de selecții și 4 goluri la prima reprezentativă.

După ce i-a adus pe Rachid Bouhenna și Joyskim Dawa, FCSB mai aduce un fundaș central, jucătorul ales de formația roș-albastră este estonianul Joonas Tamm, potrivit Fanatik. Mutarea a fost confirmată după prânz de clubul roș-albastru.

13.000 de euro pe lună

Din informațiile Gazetei Sporturilor, FCSB i-a propus lui Joonas Tamm un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Internaționalul estonian ar urma să încaseze un salariu lunar de 13.000 de euro. Dacă opțiunea de prelungire se va activa, Tamm va încasa 16.000 de euro pe lună în al doilea sezon al FCSB.

”O să mai vină un jucător, internațional. Luni o să îl anunțăm! Este vorba despre un fundaș central, ca să nu mai avem probleme în acea zonă. Vor fi trei fundași centrali străini în lot, toți cu gabarit, cu talie.

Aveam o idee, că nu e corect să aduci străini să concureze pentru postul de titular. Dar nu am găsit un fundaș central român. L-am ofertat pe Nedelcearu, dar a zis că mai are niște discuții în afară. Nu puteam să îl așteptăm, chiar dacă mie îmi place foarte mult de el. Nu puteam să îl așteptăm, pentru că debutul sezonului e important.

Am vorbit de mai mult timp cu acest fundaș. I-am rugat pe toți din staff, Țărmure, Toni Petrea, Lucian Filip, Mihai Pintilii, să îl analizeze. E pregătit să joace. Luni va da niște teste”, a anunțat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Cine este Joonas Tamm, fundașul ajuns la FCSB

Cotat la 600.000 de euro pe site-ul transfermarkt, Tamm era liber de contract din această vară. El a plecat în martie de la Vorslka Poltava (Ucraina), după izbucnirea războiului și a jucat la Flora Tallin (Estonia). De la 1 iulie e liber de contract.

De-a lungul carieriei, Tamm a ucat la Flora Tallinn, juniorii Sampdoriei, Norrkoping (Suedia), Sylvia (Suedia), Trelleborg (Suedia), JK Viljandi (Estonia), Sarpsborg (Norvegia), Korona Kielce (Polonia), Lillestorm (Norvegia), Desna (Ucraina) și Vorskla Poltava (Ucraina).

13 meciuri a strâns Tamm la Flora Tallin, din martie până în iunie 2022.

Citește și

Dan Negru uluit de Grecia: ”Acolo e ghetou. Litoralul un fel de Eforie 90”