--> -->

Eșanu, salvat de un dinamovist!

Încă unul dintre oamenii care și-au trecut pe CV rușinoasa retrogradare a lui Dinamo în Liga 2 și-a găsit echipă. Continuă în primul eșalon.

Este vorba despre Mihai Eșanu, 24 ani, goal-keeper-ul care a comis gafe antologice inclusiv în barajul cu Universitatea Cluj.

În tur, a ieșit necontrolat dintre buturi, l-a faultat dur pe Tescan, iar Remacle a profitat imediat de faptul că poarta a rămas goală. Apoi, la retur, Tescan a trimis un lob de la distanță, Eșanu n-a apreciat corect traiectoria balonului, care a aterizat direct în plasă.

Doi ani la Târgoviște

Mihai Eșanu a fost recrutat acum de Chindia, cu care va semna un contract pe doi ani. El așteaptă întâi să fie declarat liber de FRF pentru a putea parafa tranzacția cu dâmbovițenii, unde va intra în concurență cu Căbuz, titularul de drept, și cu Moldovan.

”Mulțumesc, Dinamo, pentru tot! A fost un vis devenit realitate și o onoare să joc la echipa pe care am iubit-o de mic. Au fost 9 ani cu de toate: victorii, înfrângeri, bucurii, lacrimi, momente de neuitat, accidentări. Îmi pare sincer rău pentru că, uneori, evoluțiile mele nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor.

Aș fi vrut să rămân și să ajut să aducem Dinamo acolo unde îi este locul, dar nu a depins de mine. Mulțumesc tuturor oamenilor care au fost alături de mine și de noi în momentele bune, dar mai ales în cele rele”, a subliniat Eșanu pe contul său de Instagram.

Dinamo nu l-a mai dorit

Mesajul portarului trădează faptul că, după experiența tristă din finalul sezonului anterior de coșmar, clubul din Ștefan cel Mare n-a mai dorit să-l păstreze. Ovidiu Burcă ar fi decis să renunțe la serviciile sale din două motive: relația încordată cu fanii din cauza gafelor care au trimis în L2 pe Dinamo și stilul de a face atmosferă agitată în vestiar.

Eșanu a crescut la Dinamo, e un jucător inventat la centrul juvenil al ”câinilor” și întreaga carieră și-a petrecut-o la roș-albi, cu excepția unui sezon la Balotești (L2), sub formă de împrumut. A cucerit un tilu național la juniori, a apărat și în UEFA Youth League, formula pentru tineret a Champions League.

La prima echipă a lui Dinamo a fost adus de Mircea Rednic, în vara lui 2018, iar Contra i-a oferit debutul în L1 în august 2020, chiar împotriva Chindiei, când Straton s-a accidentat în timpul jocului și a trebuit să fie înlocuit.

El ajunge la Târgoviște într-un moment sensibil pentru grupare. Trupa lui Mihalcea se află abia pe locul 14 după patru etape, a adunat numai două puncte și o așteaptă în L1 două runde infernale: în deplasare cu FCSB și acasă cu Craiova lui Rotaru, înnoită pe bancă cu Mirel Rădoi.

Citește și

”Cadou” de la Gigi Becali pentru George Simion: cântărește două tone