Emma Răducanu: ”Părinții au fost severi cu mine. Mi-au arătat calea”

Noua campioană de la US Open, tânăra tenismenă britanică Emma Răducanu, 18 ani, a declarat în populara emisiune ”Good Morning, America”, de la postul de televiziune ABC News, că succesul ei nu numai că a surprins-o, dar i-a satisfăcut şi pe părinţii ei, care sunt greu de mulţumit, a scris agenția Reuters.

Tatăl este român, bunica încă trăiește la București, mama este chinezoaică. ”Au fost destul de severi cu mine când eram mică, dar mi-au arătat care este calea și cred că asta mă ajută acum pe scena lumii”, a afirmat Emma Răducanu.

Mama ei, Renee, este de origine chineză, iar tată ei e român – Ian, fost Ion. ”A fost foarte plăcut să vorbesc cu ei după ce am câştigat. Erau foarte fericiţi şi mândri de mine, iar ei sunt cei mai mari critici ai mei şi foarte, foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit acum (să-i mulțumesc – n.r.)”, a adăugat campioana.

”În urmă cu trei săptămâni, nu credeam că voi duce la capăt acest parcurs. Credeam că voi pleca acasă după calificări”, s-a mai confesat sportiva.

Emma Răducanu a reuşit zece victorii consecutive la Flushing Meadows (trei în calificări), cucerind titlul fără a pierde vreun set.

După succesul de la New York, Emma Răducanu, 18 ani, a reuşit un salt de 127 de locuri în ierarhia mondială, ajungând pe pe locul 23 WTA. Și a câștigat 3 milioane de dolari. Specialiștii afirmă că Emma ar putea deveni prima miliardară din tenis!

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Azi e Ziua Muntelui. Cum o sărbătorim?