Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, mai nou șeful Twitter, va fi în acest week-end în țara noastră.
El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood. Informația, confirmată pentru Libertatea de o sursă apropiată celor care au organizat petrecerea, a fost publicată prima oară de Media Flux.
Nu doresc să fie văzuți, vin noaptea
Castelul a fost închiriat pentru noaptea de duminică spre luni, când americanii sărbătoresc Halloween-ul. Invitații vor ajunge la castel seara, pe întuneric, pentru că nu doresc să fie văzuți, a declarat sursa Libertatea.
La petrecerea privată de Halloween organizată de Musk la Castelul Bran au fost invitați actrița Angelina Jolie, fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, fondatorul PayPal Peter Thiel și alți magnați prieteni cu miliardarul, numiți și de Media Flux, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk.
Castelul are o istorie de peste 600 de ani
Amplasat în Pasul Rucăr-Bran, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran este unul dintre monumentele istorice emblematice ale România și cel care i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula.
Construit pe o stâncă, castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei contelui Dracula, istoria Castelului Bran este deopotrivă fascinantă.
Pe 1 decembrie 1920, Consiliul orăşenesc al Braşovului donează acest castel Reginei Maria a României Mari, ca un simbol al recunoştinţei datorat contribuţiei sale la înfăptuirea Marii Uniri din 1918.
La zece ani după instalarea regimului comunist în România, Castelul Bran a fost deschis ca muzeu de istorie şi artă feudală. Starea de degradare a Castelului a dus la închiderea acestuia în anul 1987 şi la redeschiderea sa abia în anul 1993, ca urmare a lucrărilor de restaurare.
În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.
Mitul contelui Dracula, intrinsec legat de Castelul Bran
Motivul principal al faimei Castelului Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran. Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune ”Dracula”, apărut în Marea Britanie în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker.
Personajele din romanul ”Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.
Celebrități la Bran, vaccinuri în pandemie
În ultimii ani, mai ales din 2013 încoace, a devenit o tradiție să fie organizate petreceri de Halloween pentru turiști la Castelul Bran. Anul trecut, petrecerea de Hallooween de la Castelul Bran a atras 3.000 de participanţi.
Potrivit site-ului oficial, companiile, instituţiile şi organizaţiile pot închiria spaţiile şi grădinile castelului pentru a găzdui mese festive, cocktail-uri, concerte, baluri, petreceri private, spectacole, focuri de artificii şi alte evenimente de acest fel. Nicolas Cage, Johnny Depp, Alice Coooper și Tim Burton se numără printre celebritățile care au venit în România și au vizitat sau au petrecut la Castelul Bran, atrase de faima locului.
În pandemie, castelul a ajuns în presa internațională după ce a fost transformat în centru de vaccinare Anul trecut, în mai, în plină pandemie, Castelul Bran a găzduit maratoane de vaccinare, timp de patru weekenduri. Celor imunizați acolo li s-a permis accesul gratuit la una dintre expozițiile din castel.
Promovarea inedită a acestor maratoane de imunizare, cu un poster pe care colții de vampir erau înlocuiți cu seringi, a făcut ca site-urile unor televiziuni importante din lume, precum BBC sau CBC, să preia și să laude campania.
Citește și
Ștefan Bănică despre informația că ”Liceenii” revin pe ecrane: ”M-am amuzat”