Nu e păcăleală, Cîțu mazilit de ziua lui!

Președintele PNL, Florin Cîțu, schimbă astăzi prefixul, împlinește 50 de ani chiar de 1 aprilie. După ce a pierdut funcția de premier, riscă să piardă și șefia partidului!

Cîțu a refuzat să demisioneze din fruntea partidului la cererea prim-vicepreședinților Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu, scrie G4Media, citând surse politice!

Ciucă, susținere puternică

Filialele județene ale partidului încep pregătirile pentru organizarea unui congres extraordinar, pe 10 aprilie, în cadrul căruia să fie ales un nou președinte. Locul lui Cîțu ar urma să fie luat de premierul Nicolae Ciucă.

Biroul Executiv al PNL a fost convocat vineri, 1 aprilie, la ora 14:00. Consiliul Național va fi convocat duminică, la eveniment urmând să participe 600 de delegați, iar Congresul, cu 1.500 de delegați, la care va fi decis noul președinte al PNL, a fost stabilit pentru 10 aprilie.

Mai multe filiale ale PNL au votat deja pentru convocarea unui congres extraordinar care să îl schimbe pe Florin Cîțu de la conducerea partidului. Printre acestea se numără organizațiile Sibiu, Bistrița Năsăud, Mureș, Brașov, Vrancea, Buzău, Alba, Călărași, Brăila, Giurgiu, Olt și Dolj, anunță G4Media.

Conform aceleiași surse, cei patru prim-vicepreședinți ai formațiunii (Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu), au mers joi seară la sediul Guvernului, acolo unde, alături de mai mulți lideri PNL, se întâlnesc cu premierul Nicolae Ciucă.

A dat party aseară

Florin Cîțu a dat o petrecere, joi seară, cu ocazia zilei sale naștere. Contestarii săi din partid nu au participat la această întâlnire.

Potrivit unor surse G4Media, dintre liderii importanți ai formațiunii, care îl susțin în continuare pe Cîțu, doar Alina Gorghiu și Theodor Stolojan au participat la petrecerea de la sediul PNL din Aleea Modrogan.

În urma refuzului lui Florin Cîțu de a demisiona de la șefia PNL, cei patru prim-vicepreședinți ai formațiunii intenționează să convoace vineri o ședință a Biroului Politic Național (BPN), care să pregătească întrunirea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie, conform acelorași surse.

Consiliul Național ar urma să convoace un congres extraordinar, în care majoritatea liderilor de filiale vor să îl înlocuiască la șefia partidului pe Florin Cîțu cu actualul premier, Nicolae Ciucă.

Citește și

Raluca Turcan despre bărbatul ei: ”Gătește”