VIDEO Elicopterele Poliției au survolat Bucureștiul după bătăile de duminică

Poliția Română a luat măsuri după violențele din weekend-ul de Paște. Pe teren au mers forțe de ordine suplimentare, pentru a oferi încredere cetățenilor și pentru a descuraja actele de violență ale celor certați cu legea.

În plus, două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație au survolat mai multe zone de mare risc. Rahova a fost unul din punctele negre ale ultimelor zile, din cauza bătăilor dintre unii din locuitorii acelei zone și forțele de ordine. Astfel, un elicopter a survolat acest cartier, punând în funcțiune și un reflector.

 

Alte zone din București, dar și din Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași au fost vizate de elicopterele Ministerului Afacerilor Interne.

„S-a dispus o serie de acțiuni suplimentare pentru controlarea zonelor considerate cu risc criminogen ridicat. Sunt vizate comunități de persoane care au revenit în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale”, a transmis Ministerul de Interne într-un comunicat de presă. Astfel, au fost trimise pe teren 154 de grupe, fiecare cu 4-10 membri, din Serviciul de Intervenții și Acțiunei Speciale, Serviciile pentru Acțiune Speciale din fiecare județ, Brigăzile Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcția Generală de Jandarmi a Bucureștiului, dar și 8 Grupări Mobile de Jandarmi.

Citește și:

Raed Arafat atrage atenția asupra oamenilor trecuți de 65 de ani. Spune cum va fi de 1 Mai