Elena Udrea știe ținta principală: ”E clar! Ar face închisoare, dacă ar putea”

Veste teribilă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu, astăzi, după ce Curtea de Apel București le-a condamnat la ani grei de închisoare cu executare.

”Fac o apreciere umană. Nu am nicio indoială, Traian Băsescu ar face închisoare în locul copilului său, ca părinte, dacă ar putea”, a zis Udrea, după ce a blestemat-o de-a dreptul pe judecătoare (detalii aici).

”Sunt țintiți oamenii din jurul lui”, a transmis Udrea, în timpul unei emisiuni de la Antena 3. ”Nu mă poți condamna la 8 ani pentru că tu crezi că un referendum l-a ajutat pe Traian Băsescu”, a mai spus ea.

”Când acuzi toți colaboratorii săi apropiați este clar ca lumina zilei că ținta este Traian Băsescu. Probabil că n-au avut nimic împotriva lui, pentru că altfel l-ar fi acuzat și pe el”, a mai spus Elena Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Ea a primit 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Alte condamnări: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) – 6 ani pentru luare de mită; Victor Tarhonm (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Pe latură civilă, instanţa a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) şi spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este judecată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un colos cu istorie de aproape un mileniu