--> -->

Elena Udrea bulgarilor: ”Viața mi-e distrusă”

Fostul ministrul al turismului, Elena Udrea, 48 de ani, se va prezenta în cursul zilei de joi în fața judecătorilor din Bulgaria, într-un nou termen al procesului de extrădare.

Cum se apără

Elena Udrea încearcă să le demonstreze magistraților bulgari că nu ia în calcul să fugă din această țară, depunând la dosar o serie de documente prin care arată că a închiriat o locuință în Grecia, unde voia să ajungă, contractul fiind semnat pe șapte ani, notează Antena 3.

Deși, la scurt timp după capturarea Elenei Udrea se specula că procesul de extrădare va fi unul scurt, în spațiul public apărând informații care sugerau că aceasta ar fi trebuit să fie adusă în România la începutul acestei săptămâni, acțiunile din instanță stagnează.

Mai exact, Udrea le-a explicat magistraților bulgari faptul că condițiile din închisorile românești sunt deficitare. Din această cauză, aceștia au solicitat autorităților din România detalii despre condițiile de detenție.

Susține că e persecutată în țara ei

Mai trebuie subliniat că, în acest moment, pe lângă condițiile din închisori, Elena Udrea le-a vorbit judecătorilor și despre faptul că ea este persecutată în România. Avocații acesteia susțin că spețele în care aceasta a fost judecată și condamnată vizează justiția europeană, nu doar pe cea românească.

“Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie nu doar de a soluționa o cerere de extrădare și de a scrie istorie, deoarece cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția Europeană. (…) Decizia ÎCCJ a ajuns să fie respinsă peste tot în Europa”, ar fi declarat Udrea.

Aceasta citează o serie de precedente legale din mai multe state europene care vizează decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Atacă pe toate fronturile

“Nu mai târziu de acum două săptămâni cereri de extrădare în baza deciziei ÎCCJ au fost respinse în Belgia, în Grecia, acum câteva luni în Marea Britanie, nenumărate cazuri în Italia și Franța. Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european”, a mai adăugat aceasta.

Elena Udrea a vorbit și despre situația în care se află în prezent și despre faptul că, acum are un copil care va crește fără mamă. În plus, ea este de părere că justiția din România i-ar fi distrus viața în ultimii opt ani.

“Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european. O să fim în aceeași situație în care am fost acum trei ani doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de trei ani stă singur acasă și viața mea continuă să fie distrusă de opt ani”, le-a mai explicat Udrea judecătorilor.

Citește și

Andrei Caramitru îl laudă pe Ciolacu: ”Bine”