--> -->

Elena Lasconi lovită de propria fiică, de la Paris: ”Sunt șocată”

Scandalul week-end-ului care a dus la eliminarea Elenei Lasconi de pe lista alegerilor europarlamentare din partea USR!

„Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă”, spune Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, care a publicat o serie de mesaje video lacrimogene pe Instagram, după ce mama sa a spus că a votat pentru familia tradițională la referendumul din 2018.

Plângând, Oana Lasconi a reacționat de la Paris: ”Șocată, dezgustată, dezamăgită”

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi. Sunt în continuare absolut șocată să aflu că mama mea a votat pentru susținerea familiei tradiționale”, spune Oana Lasconi.

Reacția vine după ce Elena Lasconi, primar USR al orașului Câmpulung Muscel, a declarat sâmbătă că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Elena Lasconi.

”Sunt absolut dezgustată că mama mea a votat DA, la referendumul Coaliției pentru familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie. Sunt dezgustată și dezamăgită. Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă”, a reacționat activista LGBT+ally.

”Știu că nu era pasionată de subiectul pentru drepturi egale”

„Ca membru al acelei comunități, nu pot să descriu durerea pe care o simt. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată. Știu că nu era pasionată de subiectul pentru drepturi egale, dar sunt șocată că e preocupată de modificarea Constituției într-un mod jegos”, mai spune Oana Lasconi.

Fiica Elenei Lasconi trăiește în Franța, la Paris, iar pe profilul de pe Instagram se declară o susținătoare a drepturilor LGBTQ+ally.

„Sufăr foarte mult și nu îmi vine să cred, consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să își aleagă calea și să își poate forma o viața fericită și liniștită”, a mai spus fiica Elenei Lasconi, care anunță că „din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere”.

USR o șterge de pe lista pentru Parlamentul European

Președintele USR a anunțat duminică că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, a scris Cătălin Drulă.

Citește și

Nicolae Ciucă luat la rost: ”Mi-e greață de patrioții ăștia de carton”