El vrea postul lui Ovidiu Burcă! ”A fost o crimă”

Dinamo are din nou probleme în Liga 1.

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a readus Dinamo pe prima scenă la finele unui singur sezon de „B”, dar creditul în fața suporterilor al antrenorului aflat la primul său mandat în Liga 1 este pe terminate.

Fanii sunt furioși, mesajele din mediul online sunt contondente, iar Burcă a spus că va urma un meci extrem de important cu Poli Iași, vineri seară, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

Ionuț Chirilă e mereu în preajma acționarilor

Conducătorii clubului, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, susțin continuitatea lui Ovidiu Burcă în fruntea staff-ului tehnic, însă presiunile din partea suporterilor cresc cu fiecare rezultat negativ.

În tot acest timp, se pune întrebarea cine ar putea să-l înlocuiască pe „artizanul promovării în Liga 1”, care este și unul dintre pilonii importanți ai acționariatului RedWhite, atribuțiile lui Ovidiu Burcă la Dinamo sunt cele ale unui manager. Are putere deplină nu doar la echipă, ci și la transferuri.

Din momentul în care formația a revenit în prima divizie, Ionuț Chirilă, 57 de ani, a fost aproape nelipsit de la meciurile de acasă ale dinamoviștilor. Mai mult, antrenorul, liber de contract, a fost și în deplasarea de la Sibiu, la meciul cu Hermannstadt (0-4). „Întotdeauna stă în preajma acționarilor, ține aproape de ei, poate, poate”, au transmis apropiații grupării.

Chirilă a declarat în mai multe rânduri că-și dorește să aibă și el o șansă să antreneze prima echipă a lui Dinamo, în condițiile în care se laudă cu o generație de juniori de excepție a „câinilor”, în partea a doua a anilor ’90, o generație din care au făcut parte, printre alții, Cătălin Hîldan, Florentin Petre, Mihai Tararache, Cezar Dinu, Cornel Dobre și Laurențiu Lică.

8 echipe a antrenat Chirilă în carieră: Electromagnetica, Unirea Focșani, Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, CSMS Iași, ASA Tg. Mureș și Clinceni

Ionuț Chirilă furios: „Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo! Ce trebuie să mai fac?!”

Ultima oară la Academica Clinceni, în 2021, Ionuț Chirilă a declarat încă de la finele lunii septembrie că se simte pregătit să fie antrenorul „câinilor”. Tehnicianul susține că i s-a făcut o nedreptate prin faptul că nu a fost ofertat de Dinamo în ultimii 20 de ani!

„Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere și să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că pe jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi, ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo?

După tot acest parcurs și după toate aceste etape care l-au adus la experiența indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo”, a declarat Ionuț Chirilă pentru iamsport.ro.

Citește și

Caddy de la BUG Mafia a făcut infarct și se află internat în spital