El este ”locomotiva” lui Dinamo

Dinamo se pregătește de derby-ul cu Rapid de sâmbătă seară, de pe Național Arena, iar printre cei care ar putea în formulele de start se află și Gabriel Torje.

Bănățeanul a revenit în formația ”câinilor” după decesul tatălui său, dar nu a fost titular cu Gaz Metan (4-0). Totuși, a intrat în partea secundă și a marcat o dublă de efect, care a clarificat evident succesul roș-albilor.

Ca în vremurile lui bune

Gabi Torje (32 de ani), vedeta celor de la Dinamo, a ajuns la 6 goluri stagionale, la fel ca în 2014-2015, la Konyaspor. În 2011 a dat 11 goluri și a plecat la Udinese.

Gabriel Torje trăiește a doua tinerețe la Dinamo. Chiar dacă echipa se chinuie în subsolul clasamentului și nici el nu mai este la nivelul de altădată, mijlocașul de bandă are în acest moment cele mai bune cifre ale sale din ultimele 11 sezoane: 6 goluri și două pase decisive în cele 16 meciuri jucate de la revenirea la Dinamo (15 în L1 și unul în Cupă).

Trage echipa după el

Rămas principalul golgeter al lui Dinamo după plecarea lui Sorescu (8 reușite), Torje mai are la dispoziție 12 runde pentru a-și ajuta echipa să scape de emoțiile retrogradăriij, iar dacă mai înscrie de 5 ori ajunge la cota celei mai bune stagiuni din carieră, 2010-2011: 11 goluri în 37 de partide jucate pentru Dinamo, în toate competițiile.

În tricoul ”câinilor” a adunat 31 de goluri și 32 de pase decisive în alb-roșu în 186 de meciuri.

Citește și

Gigi Becali: ”Putin? Cu el îl compar”