--> -->

Ehmann e sigur: ”Cu el eram în Liga 1 acum”

Marco Ehmann rămăsese cel mai vechi jucător din lotul lui Dinamo, sosind în primăvara 2018 în Ștefan cel Mare. Fundașul de 22 de ani a dorit să părăsească ”haita” și tocmai a semnat cu ciprioții de la Enosis Neon Paralimniou.

A semnat un angajament pe 2 ani, argumentând mutarea prin relația bună pe care o are cu antrenorului de acolo, fiindcă, spune el, a avut și oportunitatea de a continua în Liga 1. ”Am ales cea mai bună soluție pentru mine, nu cea mai bună financiară. Aici nu sunt probleme cu banii și condițiile sunt excelente”, a punctat Ehmann.

A vrut să părăsească neapărat Dinamo. ”Am început să discut plecarea mea cu conducerea clubului deja din luna martie. Nu am fost fericit, ce a fost la club și cum s-au purtat cu noi cu jucătorii. Au fost câteva lucruri incorecte. Au purtat câteva discuții și am întrebat în ce condiții pot părăsi echipa.

Nu am făcut probleme la echipă, am fost tot timpul liniștit și tot ce se poate. Dar am cedat și eu mental și am zis că nu mai pot să fac performanță la Dinamo. Cred că toată lumea știe câte probleme au fost și sunt în continuare acolo”, a spus Ehmann într-un interviu acordat pentru Fanatik.

A renunțat la 7.000 de euro

Marco Ehmann a renunțat la două salarii la plecarea de la Dinamo, adică la 7.000 de euro. A avut oferte din prima ligă din Elveția și Austria.

”Am avut o înțelegere cu Răzvan Zăvăleanu: dacă plătește toate restanțele în 3-4 zile, rămân la Dinamo.

A plătit o lună de la el din buzunar pentru toată echipa și mi-a zis să mai aștept până la 15 iulie. Nu am primit niciun ban și am zis ”OK, e timpul să plec!“. Nimeni nu vine cu bani, condițiile nu sunt prea bune și nu ai cum să ai rezultate. Până la urmă, a fost corect cu mine domnul Zăvăleanu”, a mai declarat fundașul.

Cauzele declinului sportiv

Nu-l menajează deloc pe Dusan Uhrin, cu care se va duela în Cipru.

”A venit Dusan Uhrin și au fost câteva lucruri care m-au deranjat și nu mi-au plăcut. Apoi am zis că vreau să plec, dar asta a fost cu mult înainte de retrogradare.

Domnul Mureșan m-a convins vara trecută să continui la Dinamo. Pentru mine e important să am liniște, ca să pot să cresc. Eu nu am stat la Dinamo pentru bani. E un club mare, de tradiție, și eu chiar țin la această echipă. Problema a fost mult administrativ. Foarte multe de rezolvat, însă Mureșan mi-a promis că va fi liniște și salariile vor fi plătite la zi. Eu nu am vrut niciodată să plec de la Dinamo, dar ultimul sezon a fost un dezastru total. Și pentru mine a fost la fel. Nu am mai putut să stau.

Problema a fost că am schimbat de multe ori jucătorii. Niciodată nu am avut șansa să jucăm împreună măcar șase luni sau un an. Nu s-a putut construi o filosofie sau un lot de jucători. Pierdeam trei-patru meciuri și apărea presiunea. Se schimbau jucătorii și se vorbea de înlocuirea antrenorului.

Când schimbi antrenorul, e foarte dificil. Aduce zece jucători noi, pe lângă zece aduși de antrenorul precendent și alți zece care erau deja de mai mult timp. Fiecare antrenor are un tip de filosofie și testează jucători. Și tot așa. E imposibil să faci performanțe astfel. Plus problemele din jurul clubului. Presiunea negativă ne-a făcut să nu mai putem să ieșim din pasa asta proastă. Mai ales în ultimul sezon. Era foarte, foarte dificil să mai schimbăm ceva”, a mai declarat fotbalistul.

”Dacă Flavius Stoican ar fi rămas la echipă, Dinamo era acum în prima ligă!”

”Primul moment a fost când a venit Flavius Stoican în iarnă. Eu cred că dacă ar fi rămas la echipă, Dinamo era acum în prima ligă! Cu el a fost singura dată când am fost o echipă și nu am avut probleme în vestiar. Eram o familie și era o atmosferă foarte bună. Asta e foarte important. Apoi te ocupi de celelalte lucruri.

S-a schimbat asta când a venit Dusan Uhrin?

Fără doar și poate. Eu nu am avut probleme cu niciun antrenor. Doar cu Dusan Uhrin. M-a mutat pe poziția de fundaș dreapta, deși nu mă simt foarte bine acolo. Nu am jucat foarte bine, am înțeles asta, dar modul în care s-a comportat cu jucătorii, nu a fost absolut deloc OK. Nu comunica deloc, dar pentru mine era foarte important, dacă nu am jucat bine, să îmi explici ce am greșit. A început să lase niște jucători pe dinafară, fără să vorbească cu ei sau să le spună un cuvânt! Discuta cu 3-4 jucători, iar de restul nu îi păsa! Dacă simți asta de la un antrenor, e foarte dificil să mai dai 100%.

”Uhrin nu a avut o relație bună cu jucătorii, nu vorbea, nu ne înțelegea”

Nu vreau să spun că e vina exclusiv a cuiva. E și vina noastră, a jucătorilor. Dar sunt sigur că trebuia să facă lucrurile mult mai bine decât a reușit. Și putea asta. Am vorbit cu el și i-am spus: “Uite, vreau să plec în vară, hai să avem o discuție”. Era și Răducioiu acolo. După asta a vorbit cu Răducioiu și i-a spus să îmi transmită că nu mai are nevoie de mine și să merg la echipa a doua. Poți să întrebi pe oricine. Asta s-a întâmplat! Eu am fost tot timpul profesionist și mi-am văzut de treabă. Nu a fost deloc fair-play. Asta a fost marea problemă. Nu a avut o relație bună cu jucătorii, nu a vorbit cu noi, nu a încercat să ne înțeleagă.

De când a venit Uhrin a zis că pregătește barajul…

Despre asta a vorbit tot timpul! Ne pregătim pentru barajul cu U Cluj, iar la baraj nu știu ce am văzut. Nu a părut deloc că ne-am pregătit șase săptămâni pentru dubla asta. Pentru mine e trist, pentru că eram de atâția ani la Dinamo. Eu nu aș fi vrut să părăsesc echipa. Chiar dacă nu am jucat rău, eram de cele mai multe ori cel care

rămânea pe banca de rezerve. De ce? Am fost cu siguranță unul dintre jucătorii care au dat mereu 100%”, a mai punctat Ehmann.

De ce a fost îndepărtat Rednic

”A fost o greșeală îndepărtarea lui Mircea Rednic?”, a fost chestionat apărătorul.

”A fost o surpriză pentru mine, dar știu că a avut câteva conflicte cu mai mulți jucători din lot. Pentru mine a fost a doua oară când l-am avut antrenor la Dinamo și cred că e un antrenor cu mare experiență. Toată lumea știe că mereu a avut niște probleme personale cu anumiți jucători. Când pierzi vestiarul, e imposibil pentru un antrenor să aibă rezultate.

Mureșan a zis că l-a schimbat pentru că vrea să aducă 15 jucători, însă apoi a făcut exact același lucru. Sincer nu am înțeles motivul pentru care l-au dat afară, mai ales că era vorba de Mircea Rednic.

Iuliu Mureșan ar fi trebuit să spună clar motivul pentru care a fost înlocuit. Asta a fost o mare greșeală a lui. Nu e normal apoi să găsești scuze. Cred că dacă ți-aș spune tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimii patru ani o să stăm până diseară la telefon!”, a mai spus jucătorul.

Citește și

Mihai Morar, reuniune de familie la Balcic: ”Sunt bogat”