--> -->

Egal dramatic! Ghinion și pentru Rednic

Dinamo și-a început al cincilea mandat pe banca tehnică a lui Dinamo cu un meci în fața propriilor fani, contra celor de la UTA. Cum a promis, Puriul l-a trimis în atac pe Sorescu și a acoperit postul de fundaș dreapta cu Andrei Radu. Torje și Ivanovski au completat tripleta ofensivă a roș-albilor, aflați înaintea partidei la 7 eșecuri consecutive în campionat. Jocul cu UTA a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Cătălin Hîldan. De altfel, dinamoviștii au purtat tricouri negre având inscripționate numărul 11, iar nepotul Unicului Căpitan a dat lovitura simbolică de începere.

Meciul a început alert, cu dinamoviștii presând din start. Torje a avut primul șut spre poartă, însă mult pe lângă. Mijlocașul întors la Dinamo în această vară a deschis scorul în minutul 7. Cătălin Itu a pătruns perfect pe stânga, i-a pasat lui Torje, care a tras, iar mingea deviată ușor de Baravykas l-a păcălit pe Iacob. UTA a ripostat prin Batha, care a șutat după un corner. Balonul a fost atins de Hora și s-a odihnit în brațele lui Iliev. Duncolo, Torje a avut ratarea campionatului. Din 4 metri, cu poarta goală, bănățeanul a trimis pe lângă, cu capul.

Sorescu și-a copiat colegul, la jumătatea primei reprize. Ivanovski a ajuns la marginea careului, l-a găsit perfect la Sorescu, iar șutul acestuia a ratat ținta cu câțiva centimetri. Mai aprape de gol a fost Antal. A tras din 10 metri și mingea s-a dus în bara din dreapta lui Iliev. Oaspeții au continuat să preseze. Batha și-a încercat norocul de la 25 de metri, însă Iliev a prins fără prea multe emoții. Itu a încercat să mai ia presiunea de pe umerii colegilor din apărare. A șutat din afara careului, fără a modifica tabela.

Ahmed Bani a avut ultima șansă a primei reprize. Găsit de Sorescu, a înălțat mingea peste poarta lui Iacob, cu un șut din marginea careului mare. Nu a fost și ultimul eveniment notabil înainte de pauză. Batha i-a dat un cot în gură pe Torje și a fost eliminat de centralul Marian Barbu.

Minutul 53 a adus un penalty pentru Dinamo. Steliano Filip a pătruns în careu, Sliakov s-a împiedicat și l-a doborât pe dinamovist. Sorescu a bătut perfect lovitura de la 11 metri și a dus scorul la 2-0. Arădenii nu s-au resemnat. Iliev a avut o intervenție fabuloasă, cu mâna dreaptă, la o minge trimisă de Sliakov spre 2-1. în minutul 59. Oaspeții au redus din handicap după o fază halucinantă. Iliev a intervenit incredibil la șuturile lui Ubbink și Miculescu, dar n-a mai avut ce face la reluarea aceluiași Miculescu, căzut, din 4 metri.

Dinamoviștii au reluat repede partida, mingea a ajuns la Ivanovski, mingea trimisă de acesta trecând la o palmă de bară. Sorescu a avut 3-1 în gheată, la jumătatea părții secunde. A tras însă direct în Iacob. Trimis pe teren în partea a doua, Moldoveanu a arătat de ce este o eternă speranță. Sorescu a sprintat spre poartă, lăsând în urmă 2 adversari i-a trimis colegului său, care, cu poarta goală, s-a împiedicat de minge și a fost blocat in extremis de un arădean.

Ratarea putea fi pedepsită de Erico. Acesta a trimis cu capul după un corner, exact pe direcția lui Iliev. La poarta cealaltă, Amzar a ajuns cumva în atac, a șutat din careu, dar mingea s-a dus în bara din stânga lui Iacob. La ultima fază, Miculescu a adus remiza pentru UTA. Steliano Filip a avut o respingere în Sliakov, mingea a ajuns la atacantul arădean, care a împins mingea în plasă din 5 metri.

Cu acest semieșec, Dinamo a acumulat 7 puncte. Etapa viitoare, după pauza prilejuită de meciurile naționalei, Dinamo va juca la Mediaș, iar UTA va primi acasă Universitatea lui Adi Mutu.

DINAMO – UTA 2-2

Dinamo: Iliev – A. Radu, R. Popa, R. Grigore, St. Filip – Itu (68 Moldoveanu), Răuță, Bani (46 Crețu, 84 Amzar) – Torje (84 Dudea), Ivanovski (78 Țîră), Sorescu.

UTA: Fl. Iacob – Erico, Baravykas (80 Bustea), Benga, Șliakov – D. Isac (46 Miculescu), Batha – Antal (46 Vorobjovas), Ubbink, Roger – Hora (46 Dangubic).

Citește și

Fitile sau adevăr?! ”Va fi care pe care”