Edward Iordănescu, ironic la numire: ”Da, m-au susținut americanii. Tot timpul vor prima rezultatele”

Edward Iordănescu, 43 de ani, este noul selecționer al României!

A fost prezentat în această seară la Casa Fotbalului de către președintele FRF, Răzvan Burleanu, fostul campion cu CFR Cluj și antrenor al FCSB apreciind că ”naționala este maximum pentru un antrenor”.

”Oricine și-ar dori să fie prima varianta”

Iată ce a declarat Edward Iordănescu astăzi, la prima conferință de presă:

”Când a venit oferta de la echipa națională, am lăsat totul în plan secund. Focusul meu total a fost pentru discuțiile cu domnul președinte și cu FRF. Sunt onorat! Partea financiară a venit în plan secund.

Cred în Dumnezeu și în muncă! Sunt mândru de realizările tatălui meu. Când am plecat în această meserie, am îmbrățișat toate presiunile.

Mă știți de ani buni, eu pun accentul pe detalii, de aceea au durat mai mult tratativele. Au fost etape firești pe care le-am parcurs împreună. În final, mă bucur că am ajuns la un acord. Orice antrenor își dorește să fie prima variantă când este apelat atunci vrea să ia o echipă. Așa am fost la toate echipele pe unde am fost.

Când vine vorba de echipa națională, am zis, am lăsat în plan secund orice ambiție, chiar dacă n-am fost prima variantă. Partea financiară nici nu a contat.

Accidentarea lui Ianis Hagi este importantă, traversa o perioadă bună, cu siguranță ne va afecta. Trebuie încurajat, susținut, trebuie să avem răbdare ca să-l recuperăm. A avut și mult ghinion.

”Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus”

Dacă am fost susținut politic?! (râde) Da, am fost susținut de americani! În cei 12 ani de carieră, am fost susținut de rezultate, puterea politică s-a schimbat de 20 de ori cred! Cine susține asta, mi-aduce un afront important, mie, muncii mele și ceea ce am demonstrat.

Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus. Dacă politicul s-ar fi implicat, înseamnă că ar face și lucruri bune.

Ne dorim să creăm o identitate de joc, timpul este principalul nostru inamic. Tot timpul va prima rezultatul!”.

Citește și

Ladislau Boloni despre eșuarea tratativelor cu FRF: ”Lipsa logicii”