Edward Iordănescu, cu 24 de ore înaintea derby-ului: ”M-a surprins. O să aibă impact”

Mai e o zi până la derby-ul dintre FCSB și Dinamo, duminică seară, de la ora 21:00, pe Arena Națională, într-o partidă din etapa a 8-a din Liga 1.

Edward Iordănescu, tehnicianul roș-albaștrilor, a detaliat faptul că principala sa problemă este faptul că Dinamo și-a îmbunătățit numeric și valoric lotul, în pauza competițională. Mai ales că FCSB se află într-o situație nu tocmai bună în clasament, doar pe locul 8, iar un nou pas greșit ar putea să distrugă definitiv moralul echipei, care încă mai speră la titlu.

Gazdele au transmis că s-au vândut deja 25.000 de bilete, dinamoviștii vor fi cel puțin în număr de 8.000 pe cel mai mare stadion al țării.

”Suntem în fața unui joc extrem de important, din toate puncte de vedere. În primul rând, important pentru economia clasamentului. Suntem pe o poziție care nu ne face cinste, greu de acceptat și digerat. Nu ne mai permitem pași greșiți. Este important să producem rezultate și să aducem puncte în clasament. După care, importanța este cu atât mai mare datorită tradiției, orgoliilor. Pentru suporterii noștri este foarte important să căutăm victoria și să reușim să o producem. Știm cât de mult înseamnă pentru ei.

Încercăm să strângem rândurile. Acum două zile s-au întors și băieții de la echipele naționale. Nu ne-am permis să le dăm nici măcar jumătate de zi liberă. Au venit și i-am reintegrat. Am încercat să-i recuperăm cât mai bine. Pauza competițională ne-a prins bine, fiindcă am avut jumătate de grup cu noi și am încercat să mai lucrăm la anumite aspecte.

Îmi doresc și cred că la ora jocului echipa va fi pregătită din toate punctele de vedere pentru o confruntare care, cine o crede facilă, se înșală. Va fi o confruntare cu toate armele scoase. Și din punct de vedere valoric, când cele două echipe se întâlnesc, ambiția și determinarea ies la suprafață și determină rezultatul final.”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă dinaintea partidei cu Dinamo.

Dinamo i-a transferat pe ultima sută de metri pe Cosmin Matei, Plamen Iliev, Gabriel Torje, Mirko Ivanovski, Constantin Nica, Răzvan Popa, Cătălin Țîră și Cătălin Itu. Pentru antrenorul celor de la FCSB, cea mai surprinzătoare este mutarea lui Cătălin Itu, cedat de CFR Cluj sub formă de împrumut la Dinamo.

”Să fiu sincer, este destul de mare provocarea, deoarece sunt 8-9 jucători veniți la Dinamo în ultimele zile. Este dificil să anticipăm anumite lucruri, nu știm fiecare la ce nivel de pregătire este, care intră în planurile lui Dario pentru acest meci. Dar încercăm să ne focusăm atenția pe ce avem noi de făcut. Deocamdată, jocul nostru este întâmplător, de multe ori haotic. Lucrul ăsta nu este un lucru care mă bucură. Încercăm să consolidăm lucrurile bune, să construim repere clare, în timp, și să avem o altă consistență și coerență în joc.

M-a surprins împrumutul lui Itu, jucător pe care îl cunosc, chiar dacă e tânăr, o să aibă impact în echipă. Torje, Matei, fotbaliști cu experiență, care pot ajuta. Deocamdată nu putem ști care e capacitatea lor. Nu putem compara transferurile realizate de ei și de noi”, a completat Edi Iordănescu.

Citește și

Diana Șoșoacă la un protest din Capitală: ”Vorbim de sindromul Stockholm. Copiii sunt învățați că sunt sclavi”