--> -->

Eduard Novak face lobby pentru FCSB: ”Cine plătește? Statul?”

Eduard Novak, ministrul sportului, a vorbit despre posibilitatea ca FCSB să joace în Ghencea, stadion public aflat în administrarea CSA Steaua.

În ianuarie, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000, ”portița” de care clubul lui Gigi Becali speră să profite pentru a juca în Ghencea.

Acum Eduard Novak explică de ce o altă echipă ar trebui să folosească areană.

”Nu ne permitem acest lux”

”Nu suntem în situația în care să putem să ne permitem acest lux, ca doar o echipă să joace pe un teren, ca doar o echipă să aibă acces pe un stadion. Doar gazonul costă 30.000 de euro lunar. Cine plătește? Statul? Trebuie să joace şi altcineva şi să şi încasăm.

Nu are sens să vorbim de nume și de orgolii! Trebuie să vorbim doar de faptul că Steaua trebuie să administreze acel stadion. Măcar să iasă pe zero”, a spus Eduard Novak la OrangeSport.

Eugen Trică, fost jucător la Steaua: ”FCSB ar trebui lăsată în Ghencea”

Eugen Trică (46 de ani), antrenor la Concordia Chiajna, ex-jucător la Steaua între 1998 și 2003, a opinat că „FCSB ar trebui lăsată în Ghencea”.

”Ar trebui lăsați, bineînțeles. De ce să nu joace? Acum nu știu care e rivalitatea între ei, dar merită să joace. Nu doar FCSB, cât și alte echipe. Poate jucăm și noi, poate și altă echipă. E normal”, a spus Trică.

Până acum, noul stadion din Ghencea a fost utilizat din postura de gazde de numai două echipe de fotbal, CSA Steaua și naționala de seniori a României.

FCSB a solicitat să închirieze stadionul, dar până acum s-a lovit de refuzul administratorului. Lucrurile s-ar putea schimba odată cu modificarea legii sportului. Noua formă ar trebui să intre în vigoare în viitorul apropiat.

Citește și

Ce spune Florin Călinescu despre filmele românești ”Tembuilding” sau ”Taximetriști”