Economie la Muzeul Brukental din Sibiu: becuri cu led și senzori în loc de întrerupătoare

Pentru a economisi energie electrică, în spațiile de vizitare și în birourile Muzeului Național Brukenthal din Sibiu au fost montate becuri economice cu led, iar întrerupătoarele vor fi înlocuite cu senzori, a informat administrația, citată de publicația Turnul Sfatului.

”Arată mai bine, luminează mai bine

”Am hotărât ca toate becurile, inclusiv din spațiile de vizitare, să fie schimbate cu becuri economice de tip led. La Muzeul de Istorie Naturală, din cadrul Muzeului Național Brukental, de exemplu, erau 12 proiectoare, iar unul consuma aproximativ 100 de wați.

Le-am schimbat cu unele noi, care arată mai bine și care luminează și mai bine. Zece becuri noi led consumă cât unul vechi”, a explicat managerul interimar al instituţiei, Alexandru Chituţă.

”Măsuri normale”

Totodată, în perioada următoare, întrerupătoarele vor fi înlocuite cu senzori.

”Putem să mai economisim energie prin montarea de senzori. Sunt multe spații în care cel puțin 8 ore pe zi sursa de lumină este aprinsă. Nu mi se pare normal, și din acest considerent, vom schimba întrerupătorul clasic cu senzori.

Sunt măsuri normale, nu doar pentru aceste zile, cât pentru o folosire a energiei într-o manieră ordonată și rațională”, a mai adăugat Alexandru Chituță.

Citește și

Discuții la guvern despre pensiile speciale. Sorin Grindeanu: ”Trebuie eliminate anomaliile”