Echipă din Liga 1 afectată de război

Conflictul armat din Ucraina, țară invadată azi de forțele militare rusești, are ecouri și în România.

Raed Arafat a declarat deunăzi că România este pregătită să primească foarte mulți refugiați din țara lovită de război, unul care a creat panică în toată Europa.

Deja grupuri masive de ucraineni fie sunt la granița cu țara noastră, fie au în plan să se exileze aici din cauza conflictului.

FC Botoșani, formație care ocupă un loc de play-off în Liga 1, ar putea avea de suferit după ce România a transmis că ar putea să primească peste 500.000 de refugiați din Ucraina!

Din primele trei ligi

Ministerul de Interne a anunțat că au fost inventariate ”la nivelul tuturor județelor de graniță” posibilitățile de cazare în clădiri, săli de sport, cămine, pensiuni, hoteluri, dar și locații care să aibă acces la energie electrică sau apă potabilă, toate acestea ca România să fie pregătită pentru un număr semnificativ de reufugiați din Ucraina.

FC Botoșani ar putea avea de suferit în urma anunțului făcut de către Lucian Bode. Ar fi singura formație de prima divizie, dar și alte cluburi din primele trei eșaloane sunt luate în calcul.

Stadioanele celor de la FC Botoșani (Liga 1), Poli Iași (Liga 2), Dacia Unirea Brăila (Liga 2), Oțelul Galați (Liga 3), Bucovina Rădăuți (Liga 3), Foresta Suceava (Liga 3), Șomuz Fălticeni (Liga3), Minaur Baia Mare (Liga 3) sau CSM Satu Mare (Liga 3), dar și alte arene ale altor echipe din Liga 3 și Liga 4 au fost incluse în planul de primire al refugiaților din Ucraina.

Ar trebui să se mute

În cazul în care se va ajunge ca planul de primire să fie pus în practică, FC Botoșani, formație care ocupă un loc de play-off în Liga 1, ar trebui să cedeze stadionul pentru a se construi o tabără temporară de refugiați.

Astfel, trupa condusă de Marius Croitoru va fi nevoită să găsească un alt stadion pentru a juca meciurile de pe teren propriu.

Citește și

Târgul de Turism al României: superoferte