E oficial! Este inculpat pentru luare de mită

Vin zile grele pentru Călin Popescu Tăriceanu. Fostul șef al Camerei Deputaților este inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari, în care a fost anunțat suspect în urmă cu 10 zile.

Azi, DNA a anunțat că a dispus continuarea acțiunii penale față de Călin Popescu Tăriceanu. “În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei. În vederea confiscării obiectului infracțiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparținând suspectului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton până la concurența sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei”, scrie în comunicatul DNA.

Tăriceanu a fost deja audiat la DNA pe 15 ianuarie, pe atunci în calitate de suspect în acest dosar. Iată ce declara atunci Tăriceanu: “M-am prezentat astăzi, mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru obtinerea unor foloase, indirect, de mită. Tot acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante – că în perioada în care am condus Guvernul s-au emis HG pentru a favoriza anumite companii. Premierul nu dă așa din pixul lui HG (…) Totul e pe o bază falsă, am cerut timp suplimentar pentru studierea dosarului și voi urma procedurile stabilite în cadrul procesului”.

Citește și

Florin Piersic nu își va sărbători ziua de naștere anul acesta: ”Vă promit”