--> -->

Dusan Uhrin: ”N-aș merge în viața mea la FCSB”. Caracterizarea făcută lui Gigi Becali

Antrenorul Dusan Uhrin, 53 de ani, a acordat un interviu pentru presa din țara natală unde a discutat, printre altele, despre Gigi Becali, în condițiile în care patronul roș-albaștrilor vrea să scape de Ondrasek. Uhrin spune că nu ar putea lucra niciodată cu patronul de la FCSB, având în vedere comportamentul acestuia și rivalitatea cu Dinamo, echipă pe care a pregătit-o în două mandate.

Tehnicianul a vorbit și despre impresarii Ioan și Victor Becali, explicând cât de mare este influența celor doi în fotbalul românesc.

„Cu Gigi Becali m-am întâlnit la câteva meciuri și ne-am salutat, dar nu-l cunosc personal. Știu unde locuiește, are o casă la periferia Bucureștiului și o zonă dedicată unde primește vizitatori. În fața casei are o cruce de aur de doi metri, e un fanatic. Chiar și la baza clubului, care este una de lux, a construit o biserică. Le construiește în multe locuri, iar oamenii probabil îl plac. El vede credința într-un alt mod față de cum o vedem noi.

Becali e toată ziua la TV, e greu cu el, dar, pe de altă parte, investește mulți bani în fotbal, plătește antrenorii și jucătorii la timp. Apropo, are și un văr, Giovanni, care lucrează cu fratele său (n.r – Victor). Sunt puternici, vând jucători pe 10 milioane de euro, cum a fost cazul lui Valentin Mihăilă, de la Craiova la Parma, sau Nicolae Stanciu, care nu s-a mai dus la Galatasaray. Tot ei l-au vândut pe Alexandru Cicâldău pentru 6,5 milioane.

Nu, nu aș merge în viața mea acolo (n.r – la echipa lui Gigi Becali, FCSB). Condiția mea e să nu te implici în munca mea sau să îmi impui anumiți jucători la meciuri. Nu ar funcționa. În plus, am lucrat la Dinamo, nu mi-aș putea imagina cum ar fi la FCSB. Poate m-ar împușca sau cine știe…”, a spus Dusan Uhrin, pentru iSport.

Poli Timișoara, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și Dinamo sunt echipele din România la care a lucat Dusan Uhrin, el plecând în ovațiile suporterilor DDB din Ștefan cel Mare, în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și

Dan Barna merge să se roage de Patriarhul României. A ascultat de ordinul premierului