Dusan Uhrin, cu Dinamo în suflet: ”Pe acest scor mizez”

Dinamo – FCSB se joacă duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30. Meciul se dispută pe Arena Națională și este în direct pe PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1

Dusan Uhrin, ultimul învingător pentru Dinamo în derby

Dusan Uhrin, 56 de ani, este tehnicianul cu care „haita” a repurtat ultima victorie în fața eternei rivale, pe 16 februarie 2020, în confruntările din campionat. A fost 2-1 după o execuție fabuloasă a lui Sin, cehul a transmis un mesaj fanilor prin intermediul Gazetei Sporturilor

În ultimele zece confruntări directe dintre cele două rivale, roș-albaștrii au bifat 5 victorii. Mai sunt alte 3 remize și două victorii ale „câinilor”.

Dacă ultimul succes al roș-albilor cu FCSB este din Cupa României, în urmă cu patru partide, golul lui Adam Nemec aducând victoria lui Dinamo în februarie 2021, ultima oară când „câinii” și-au îngenuncheat rivalii în campionat a fost în februarie 2020.

Vorbim de Liga 1, acolo unde Dinamo a suferit în ultimele sezoane. A fost la retrogradare, ca și acum, și în 2020, în 2021 și în 2022. Ultima victorie din campionat a „câinilor” a fost înregistrată cu Dusan Uhrin antrenor. Tehnicianul de 56 de ani este în prezent liber de contract, după ce a avut o experiență în țara natală la Viagem Pribram, dar din iarnă vrea să revină în circuit.

Dusan Uhrin a rămas dinamovist în suflet: „Ar fi fantastică o victorie, m-aș bucura și eu”

Praghezul a adresat câteva cuvinte dinamoviștilor prin intermediul Gazetei Sporturilor.

„Derby-ul a fost mereu o mare confruntare pentru mine. Până la urmă, vorbim de cel mai important și mai vizionat duel din România. Un derby poate schimba totul!

Dacă nu o duci bine după o perioadă mai lungă și reușești să învingi, se poate schimba soarta unui sezon. Sper ca aceleași lucruri să se întâmple și duminică la Dinamo – FCSB.

Eu sper din tot sufletul ca Dinamo să învingă cu 1-0! Ar fi fantastic și m-aș bucura și eu, de la distanță, alături de dinamoviști. Această echipă mi-a rămas în suflet, la fel și suporterii”, a transmis cehul pentru GSP.

Dusan Uhrin este gata să revină din 2024 în România

Uhrin a părăsit România în mai 2022, după ce Dinamo a retrogradat, la capătul dublei de baraj cu U Cluj (0-2, 1-1). Cu un sezon înainte, Dusan a reușit să salveze „haita” de la retrogradare, după un parcurs remarcabil. Praghezul a avut trei mandate la formația din Ștefan cel Mare.

În România a mai antrenat Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș. Nu exclude varianta de a se întoarce în Liga 1, a mărturisit că-și lase deschise toate opțiunile. „Dacă se va ivi vreo oportunitate, de ce nu?!

M-am simțit bine, am fost la diverse echipe, în diverse etape, am cunoscut oamenii și situații. Mă pot adapta din nou”, a transmis Uhrin.

Citește și

Iureș în ”dosarul vaccinurilor”: ”Ați învățat versurile capodoperei ”La Chilia-n port?””