După Dinamo, cariera lor e praf!

Dinamo încă pătimește din cauza managementului spaniol, cu Pablo Cortacero în frunte și cu Dorin Șerdean în board-ul administrativ, ultimul devenind acum reprezentantul principal al acționarului principal, Lotus SRL.

Dinamo a dat bani și mai are de dat o groază

Gruparea din centrul Capitalei a plătit aproximativ 500.000 de euro daune pentru a închide diverse litigii cu fotbaliștii aduși în vara/toamna lui 2020, cu managementul iberic, și mai are de plătit sau de a încheia divergențe economice cu alți jucători din acel lot. Plus că ”grupul Cortacero-Șerdean” a rămas în scripte drept reprezentant al acționarului majoritar la clubul aflat în insolvență.

Din punct de vedere sportiv, jucătorii care soseau aduși de Cortacero et Co, cu un trecut la mari grupări din campionatele tari ale Europei, au urmat, în paralel, traseul descendent pe care l-a parcurs Dinamo.

Aleix Garcia (ex-Manchester City), Camara (ex-Barcelona), Mejias (ex-Real Madrid), Ba (ex-Porto), Magaye (ex-Everton) sau Borja Valle (ex-Deportivo) au atins puncte alarmante ale carierei lor. Mulți sunt la fel ca Dinamo: la retrogradare. Sau în ligile inferioare. Încă mai trăiesc din poleiala prezentă în CV-ul personal.

Vai de ei!

Aleix Garcia, fotbalist plătit cu 25.000 de euro/lună, care s-a ales cu 100.000 de euro sumă compensatorie la plecare, conform mesajului DDB, și mai vrea aproximativ 300.000 de euro din contract; este la Girona, locul 5 în liga secundă spaniolă.

Paul Anton a ținut să părăsească vara trecută Dinamo, este la Ponferradina, locul 7 în liga secundă iberică.

Borja Valle, cel mai bine plătit jucător al „câinilor” și din Liga 1 la vremea respectivă, 33.000 de euro/lună, este la ultima clasată din liga a doua spaniolă, Alcorcon, aproape retrogradată. Fostul decar al roș-albilor vrea în jur de 300.000 de euro de la Dinamo!

Isma Lopez, primul plecat, primul ajuns la TAS, este la Santander, locul 1 din liga a treia spaniolă la finalul sezonului regulat, dar el este la număr la alb-verzi. A jucat 1 minut în 2022, în rest doar pe bancă sau în tribună. Vrea 370.000 de euro de la Dinamo!

Janusz Gol a ajuns la Gornik Leczna, „lanterna roșie” din Polonia.

Abdoulaye Ba este la Arouca, locul 15, la retrogradare, în Portugalia.

Alexander Gonzalez a stat patru luni pe tușă și a semnat în februarie 2022 cu Piunik Erevan, liderul din Armenia.

Magaye Gueye a târât-o pe Dinamo într-un scandal de doping, i-a convins la începutul lui 2022 pe grecii de la Anagennisi Karditsas (locul 5 în eșalonul secund), dar a adunat doar jumătate de oră în total în 3 meciuri.

Rene Roman este, cu Atletico Baleareas, pe locul 4 în liga a treia spaniolă la finalul sezonului regulat și mai așteaptă 150.000 de euro sumă compensatorie din România.

Tomas Mejias a fost și în liga a doua din Turcia, la retrogradare, acum a ajuns la Antipozi, la Sydney, locul 10 din 12.

Juan Camara a trecut și pe la CSU Craiova, a semnat în Azerbaidjan, la Sabah, locul 4, și se bucură pe Instagram de prețul mic la carburant.

Ce fac jucătorii aduși de Cortacero

Jucător Echipă Meciuri / goluri / assist-uri
Rene Roman Atletico Baleareas (Spania, 3) 29 / – / –
Tomas Mejias Sydney Wanderers (Australia, 1) 12 / – / –
Aleix Garcia Girona (Spania, 2) 36 / 1 / 4
Paul Anton Ponferradina (Spania, 2) 27 / – / –
Abdoulaye Ba Arouca (Portugalia, 1) 19 / – / –
Borja Valle Alcorcon (Spania, 2) 14 / 4 / 2
Vlad Achim FCU Craiova (România, 1) 15 / – / –
Isma Lopez Santander (Spania, 3) 11 / – / –
Andrei Radu Dinamo (România, 1) 28 / – / –
Alexander Gonzalez Piunik Erevan 9 / – / 2
Adam Nemec Voluntari (România, 1) 32 / 6 / 2
Janusz Gol Gornik Leczna (Polonia, 1) 31 / 3 / 2
Magaye Gueye Anagennisi Karditsas (Grecia, 2) 3 / – / –
Juan Camara Sabah (Azerbaidjan, 1) 19 / 5 / 3.

Citește și

Alexandru Rafila vorbește de valul 6 Covid