--> -->

Dujmovic, războinic: ”Vreau istorie, vreau promovare”

Filip Dujmovic (23 de ani), portarul bosniac al lui Dinamo, a adunat 5 meciuri în tricoul ”câinilor”, a încasat 7 goluri, dar a avut și două partide în care a fost de neînvins. Totuși, prezența lui a oferit mult mai multă siguranță echipei și suporterilor.

Locuiește la Săftica

Filip Dujmovic este unul dintre puținii jucători ai lui Dinamo care au lăsat o impresie pozitivă în startul ligii secunde.

Portarul sosit din prima ligă a Serbiei mai atenuează, atât cât poate, din erorile celor din fața sa. Bosniacul, cu cetățenie croată, înalt de 1,91 de metri, a sosit de o lună în România și locuiește, momentan, în cantonamentul de la Săftica.

”Mai ies doar pentru a-mi rezolva diverse treburi personale, sunt încă singur la București, în rest stau în cantonament și lucrez suplimentar, în afara orelor de program.

Sunt bine așa, mă face să mă focusez pentru a fi mai bun, am venit să ajut la promovarea lui Dinamo”, a povestit Filip Dujmovic într-un interviu pentru GSP.

Și încă mai crede în play-off, apoi în promovare. ”Acum, pare greu să ai încredere, dar eu chiar cred. Sută la sută. De aceea am venit. Eu nu pot să renunț. De aceea mă antrenez și suplimentar, să fiu eu mai bun, ca să pot să-mi ajut coechipierii.

Startul nu e bun deloc, dar trebuie să legăm meciurile pozitive. Mai avem 12 partide în care să demonstrăm că putem. Acum, nu peste unul, două, nouă meciuri, trebuie de la primul duel să învingem. Să ne sacrificăm mai mult, să fim mai atenți, să avem mai mult curaj, să arătăm mai bine”, a comentat bosniacul.

Ce l-a întrebat Burcă

”Când am sosit la Dinamo, în prima zi, antrenorul m-a întrebat: „De ce ai venit?”. Am fost onest și atunci, și acum. Când întrebi lumea în țara mea ce echipe cunoaște din România îți va spune: „Dinamo și Steaua”, înainte de CFR Cluj, Farul sau Rapid. Dinamo este o echipă foarte, foarte mare, mulți consideră că eu nu înțeleg cât de mare este, dar eu chiar știu! Am fost surprins să văd Dinamo în liga a doua, fiindcă o știam din niște meciuri europene, cu Hajduk Split, de exemplu.

Vreau să scriu istorie, acesta e adevărul, cu Dinamo. Clubul nu este acum în poziția care să aducă onoare, vreau să contribui la reconstrucția lui. În fotbal se mai întâmplă ca echipele mari să se ducă în jos, este și mai greu să-ți revii dintr-o asemenea ipostază, de aceea este important ca nu doar un fotbalist, adică eu, să creadă, toți trebuie să creadă în promovare!”, a mai adăugat Dujmovic.

”O spun de o sută de ori dacă e nevoie”

”Sunt motivat la cel mai înalt nivel. O spun de o sută de ori dacă e nevoie, e tot ceea ce vreau, să readuc Dinamo în Liga 1. Nu știu cum voi reuși, dar eu voi da totul lui Dinamo în modul bun al expresiei.

Ar fi minunat să ajungem acolo, ar fi primul pas consistent spre promovare. Trebuie să începem să câștigăm, să cucerim mai întâi 3 puncte cu Slobozia, apoi să continuăm numai cu rezultate pozitive. Următorul pas e cel mai important. Să crezi este extrem de important, dar trebuie să arătăm și pe teren că putem. Prietenii i-au zis să nu aleagă Dinamo

Mă bucur că am făcut alegerea asta. Deși… Mulți prieteni m-au intrebat de ce am ales liga a doua, „de ce, de ce te duci tocmai acolo?!”. Am avut ceva oferte din prima divizie, nu aș fi acceptat niciodată să mă transfer în eșalonul al doilea, dar este vorba de Dinamo. Nu aș fi ales altfel. Apropo, nu sunt unul care nu juca, fără angajament, sunt foarte motivat să-mi arăt valoarea. M-a atras renumele unui club care luptă pentru a reveni mai puternic.

Nu trebuie să începem să jucăm cel mai bun fotbal peste 10 meciuri, ci acum. Nu zic asta pentru că m-ai sunat și faci un interviu cu mine. Ți-aș spune asta și-n privat, fără să informezi suporterii. E ceea ce cred, pe cuvânt”, a mai comentat jucătorul ”câinilor”.

Citește și

Liberalii, primul nume pentru alegerile prezidențiale: ”Dacă trece iarna cu bine”