--> -->

Dujmovic dă alarma: ”Nu pot să renunț, hai!”

Filip Dujmovic (23 de ani), portarul bosniac al lui Dinamo, dă alarma în rândul coechipierilor și încearcă să le insufle din entuziasmul și atitudinea lui, spunând că a semnat cu alb-roșii, în ciuda sfaturilor contra, pentru a ajuta la reconstrucția și la promovarea ”câinilor”.

Locuiește la Săftica

Fotbalistul este unul dintre puținii jucători ai lui Dinamo care au lăsat o impresie pozitivă în startul ligii secunde.

Portarul sosit din prima ligă a Serbiei mai atenuează, atât cât poate, din erorile celor din fața sa. Bosniacul, cu cetățenie croată, înalt de 1,91 de metri, a sosit de o lună în România și locuiește, momentan, în cantonamentul de la Săftica.

”Mă antrenez și suplimentar”

”Mă simt foarte bine, foarte motivat. Știu că nu este cea mai fericită situație la echipă, la club, dar am motivație mare pentru a îndeplini obiective importante. Primul – promovarea în Liga 1!

Acum, pare greu să ai încredere, dar eu chiar cred. Sută la sută. De aceea am venit. Eu nu pot să renunț. De aceea mă antrenez și suplimentar, să fiu eu mai bun, ca să pot să-mi ajut coechipierii”, a explicat portarul într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

”Acum, nu peste 2, 3, 9 sau 12 meciuri”

”Startul nu e bun deloc, dar trebuie să legăm meciurile pozitive. Mai avem 12 partide în care să demonstrăm că putem. Acum, nu peste unul, două, nouă meciuri, trebuie de la primul duel să învingem. Să ne sacrificăm mai mult, să fim mai atenți, să avem mai mult curaj, să arătăm mai bine.

Când am sosit la Dinamo, în prima zi, antrenorul m-a întrebat: „De ce ai venit?”. Am fost onest și atunci, și acum. Când întrebi lumea în țara mea ce echipe cunoaște din România îți va spune: ”Dinamo și Steaua”, înainte de CFR Cluj, Farul sau Rapid. Dinamo este o echipă foarte, foarte mare, mulți consideră că eu nu înțeleg cât de mare este, dar eu chiar știu! Am fost surprins să văd Dinamo în liga a doua, fiindcă o știam din niște meciuri europene, cu Hajduk Split, de exemplu.

Vreau să scriu istorie, acesta e adevărul, cu Dinamo. Clubul nu este acum în poziția care să aducă onoare, vreau să contribui la reconstrucția lui. În fotbal se mai întâmplă ca echipele mari să se ducă în jos, este și mai greu să-ți revii dintr-o asemenea ipostază, de aceea este important ca nu doar un fotbalist, adică eu, să creadă, toți trebuie să creadă în promovare!”, a mai declarat Filip Dujmovic.

Prietenii i-au zis să nu aleagă Dinamo

”Mă bucur că am făcut alegerea asta. Deși… Mulți prieteni m-au intrebat de ce am ales liga a doua, „de ce, de ce te duci tocmai acolo?!”. Am avut ceva oferte din prima divizie, nu aș fi acceptat niciodată să mă transfer în eșalonul al doilea, dar este vorba de Dinamo. Nu aș fi ales altfel.

Apropo, nu sunt unul care nu juca, fără angajament, sunt foarte motivat să-mi arăt valoarea. M-a atras renumele unui club care luptă pentru a reveni mai puternic.

Problema mea este că nu vorbesc încă limba română, aș putea comunica mai ușor la meciuri, în afara gazonului. Trebuie mai mult focus pentru toți. Nu suntem o formație care să cucerească meciurile doar din renume.

Dar trebuie să avem ambiția de a ajunge la un nivel puternic. Chiar și cei de pe bancă trebuie să dea 100 la sută. Nu există „am dat tot”, întotdeauna poți mai mult!”, a concluzionat bosniacul.

Citește și

Emilia Șercan publică plagiatul comis de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu