Dudea: ”Mister a decis să fiu căpitan, nu pot decât să fiu mândru”

Alin Dudea, noul căpitan al lui Dinamo, a povestit într-un interviu acordat GSP cum a fost să poarte banderola de căpitan la primul meci disputat de ”câini” în Liga 2, succesul la limită cu Progresul Spartac, 1-0.

Stoperul de 25 de ani a dezvăluit cum a ajuns în această ipostază, vorbind despre alegerile unei cariere ce se anunța promițătoare în urmă cu câțiva ani.

Roș-albii au luat startul în primul sezon petrecut la matineu cu un căpitan surpriză. În vremuri de restriște și amar, banderola a ajuns pe brațul lui Alin Dudea, cel care, la dorința lui Burcă, le-a luat fața mult mai experimentaților Lazăr, Neluț Roșu sau Moura.

”Trebuie să ne unim forțele”

”Este o onoare pentru mine să fiu căpitanul lui Dinamo și sper să avem cât mai multe reușite. Am trăit cu foarte mult entuziasm primul meci oficial în acest sezon și ne bucurăm că am început cu un succes.

Mister (n.r. – Ovidiu Burcă) a decis să fiu căpitan și nu pot decât să fiu mândru. Mai sunt și alți jucători cu experiență în vestiarul nostru. Indiferent de nume sau de vârstă, trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă pentru a ne atinge obiectivul”, a declarat Dudea, care a adunat 30 de meciuri în tricoul roș-albilor în ultimii 8 ani.

”De aceea a mai scăzut cota mea”

”Probabil că, plecând împrumut la două echipe de Liga 2, cota mea a scăzut. Mă refer aici la perioada petrecută la Chindia Târgoviște, apoi la CSM Reșița, după pandemie. Nu regret alegerile pe care le-am făcut, însă de astăzi vreau să vorbesc despre un nou început atât pentru echipă, cât și pentru cariera mea.

Mai sunt patru etape până la meciul direct, nu ne gândim la duelul cu cei de la CSA. Vrem să luăm etapă cu etapă, să scoatem maximum din fiecare joc. Dinamo vs Steaua rămâne un derby si sperăm să fie un spectacol atât în teren, cât și în tribune.

Le mulțumesc fanilor, în numele tuturor jucătorilor, pentru susținere! La Clinceni, în ultimele minute ale meciului cu cei de la Spartac, suporterii ne-au ținut în viață, cum se spune, mai ales că eram în inferioritate numerică. Îi așteptăm să fie lângă noi în număr cât mai mare la fiecare meci și le promitem că vom da totul pe teren. Suporterii noștri sunt al 12-lea jucător pentru echipă”, a mai declarat apărătorul.

Citește și

1,6 lei pe zi locul de parcare în zona casei, în București, între orele 19:00-07:00