--> -->

Duckadam a plecat în America să fie bodyguard-ul lui Jennifer Lopez: ”Nicio treabă”

Invitat la Digi24, Helmuth Duckadam a povestit mai multe momente din adolescența sa, dar și despre dorința sa de a reuși peste Ocean.

Născut de 1 aprilie

”Eroul de la Sevilla” este născut de Ziua Păcălelilor, conform actelor oficiale.

De fapt, ar fi trebuit să aibă pe certificat ziua de 2 aprilie. Helmuth Duckadam i-a povestit Ionelei Năstase în emisiunea „La cină”, la Digi24, cum s-a întâmplat acest lucru.

”Mama a rugat-o pe moașa de la Semlac, de la dispensar, să mă treacă pe 2 aprilie, mai ales că mă născusem după ora 12:00 noaptea. Nu a vrut sub nicio formă. De acolo toate problemele de la școală, pe seama «Păcăliciului».

O singură dată am reușit să fac o farsă prietenilor, aveam o căbănuță pe malul Mureșului, la Semlac, i-am invitat pe prieteni de ziua mea, iar eu am plecat de acasă! Au stat puțin și-au plecat”, a povestit Duckadam.

I-a plăcut să călătorească

Arădeanul a povestit și cum a vrut să-și ia viața de la capăt și să încerce visul american.

”Când am plecat acolo, visam să fiu bodyguard-ul lui Jennifer Lopez. Sau să cresc pinguini în deșertul Arizona! Așa gândeam eu atunci. Serios. Și m-am întors în cele din urmă, acasă în România, n-am făcut nicio treabă acolo”, a spus fostul fotbalist.

”Dacă aș avea 100.000 de euro acum, aș face o croazieră în jurul lumii! Dar nu-mi mai permite nici sănătatea. Geografia îmi place, am avut șansa să călătoresc cu fotbalul și să văd geografia prin ochii mei”, a mai spus Helmuth Duckadam.

”Frezor-rabotor”

Duckadam este omul care a apărat patru penalty-uri consecutive la Sevilla, pe 7 mai 1986, moment ce a adus cea mai mare performanță a unei echipe românești – câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Dar înainte de acest moment care i-a adus celebritatea, acesta a trecut prin diverse momente dificile.

”Tata a fost căruțaș, părinții lucrau la CAP. Aveau peste 60 de cai la CAP, multe munci agricole se făcea cu caii. Trebuia să fac curat la animale, adunam doi saci de iarbă de lângă calea ferată. Nu prea m-am omorât cu școala, în pauza mare, de 20 de minute, așteptam să batem mingea”, a rememorat fotbalistul.

Acesta a lucrat în tinerețe și la fabrica de vagoane din Arad. „Eram de meserie frezor-rabotor, făcând școala profesională. La 15 ani am plecat de acasă, jucam fotbal la școala sportivă Gloria Arad, unde mi-au asigurat un pat, mare lucru!, ca să nu mai merg zi de zi cu trenul de la Arad la Semlac”, a mai dezvăluit ardeleanul.

Citește și

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare de suspendare în dosarul de mituire a polițiștilor