--> -->

Dreapta a bătut palma pentru alegerile din București. Cum se împart sectoarele

Partidele de dreapta au bătut palma pentru candidaturile pentru alegerile locale, care ar trebui să aibă loc pe 27 septembrie. Au fost multe discuții, negocieri, reproșuri, dar se pare că totul este bătut în cuie acum.

PNL a cedat cererilor celor de la USR-PLUS, care nu vedeau cu ochi buni candidatura lui Dan Cristian Popescu la sectorul 2. Acest sector îi va reveni Alianței USR-PLUS. Sectoarele 1 și 4 vor avea, de asemenea, un candidat de la formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș. Dacă ne uităm la listele care au fost vehiculate la negocieri, la sectorul 1 va candida Clotilde Armand, la sectorul 2 Radu Mihaiu, iar la sectorul 4 va fi Simona Spătaru.

PNL va da candidații pentru sectoarele 5 și 6. Astfel, la sectorul 5 cel mai probabil va fi numele lui Dan Croitoru pe buletinul de vot, iar la 6 Ciprian Ciucu a fost agreat de toate partidele.

PMP s-a ales din aceste negocieri cu sectorul 3, unul în care șansele oricărui candidat împotriva lui Robert Negoiță (ex-PSD) sunt foarte mici. Mihail Neamțu, propus de PMP, nu este încă agreat, astfel că s-ar putea ajunge la o altă variantă. PNL, USR-PLUS și PMP vor avea liste comune și de consilieri, dar ultimele detalii vor fi puse la punct și azi, când liderii acestor formațiuni politice se vor întâlni din nou.

De partea cealaltă a baricadei, PSD va valida azi, în cadrul Comitetului Executiv Național, câteva candidaturi la sectoarele Bucureștiului. Gabriela Firea a declarat că știe deja două propuneri. „Avem pregătite candidaturile care vor fi validate în CExN pentru Primăria sectorului 2, pentru Primăria sectorului 3, de asemenea, reorganizarea activităţii Organizaţiei PSD sector 3. Voi veni ca preşedinte PSD Bucureşti şi voi prezenta propunerile din partea organizaţiei noastre, atât candidatura pentru sectorul 2, cât şi cea pentru sectorul 3, precum şi toate propunerile de reorganizare pe care le-am gândit”, a spus Firea. La sectorul 4, Daniel Băluță, actualul primar, are cele mai mari șanse să se regăsească pe buletinul de vot și în septembrie.