Drama care i-a marcat viața lui Toto Cutugno. Are legătură cu sora lui

Toto Cutugno a fost unul dintre cei mai mari cântăreți pe care Italia i-a oferit vreodată, iubit în orice colț de pe mapamond, iar afirmația este întărită de faptul că biografia lui a fost tradusă în 55 de limbi.

Boala i-a pus însă, capăt vieții, astăzi, la vârsta de 80 de ani.

Primii ani

El s-a născut pe 7 iulie 1943, în orășelul Fosdinovo din Toscana. La botez a primit numele Salvatore, iar pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la tatăl său, care era marinar și știa să cânte la tubă. După ce familia s-a mutat în La Spezia, atunci când avea cinci ani, Toto Cutugno a început studiile la școala de muzică.

Ar fi trebuit să cânte la trompetă, dar în scurt timp a decis să studieze și tobele acordeonul și chitara. Talentele sale i-au impresionat tatăl, care a înființat o trupă și l-a pus pe el ca baterist. Acest lucru și-a pus puternic amprenta asupra sa.

Toto Cutugno a fost un copil stresat, fapt care se vede și în pozele de la acea vreme. Momentul care l-a marcat și transformat dintr-un copil vesel într-unul măcinat de tristețe a fost cel în care și-a pierdut sora.

Sora lui a murit sufocată

Copila a murit sufocată cu mâncare, ceea ce a fost traumatizant pentru micuțul Toto Cutungo. Mulți dintre apropiații lui au observat că era adesea trist și gânditor. Dar pentru că mult timp și-l petrecea singur, înotând în mare, i-a venit ideea de a scrie cântece.

De altfel, pasiunea pentru muzică și-a exteriorizat-o și colecționând discuri încă din anii 1950, ajungând să aibă mai bine de 3500 de exemplare. Prima piesă, ”La strada Dell’amore”, a scris-o la 14 ani, pentru prima iubită.

Soția și-a cunoscut-o la un concert al lui

A fost un muzician și scriitor greu de egalat, însă boala nu a avut milă. În 2007 a fost diagnosticat cu cancer. Toto Cutugno a fost operat, apoi a făcut chimioterapie timp de câțiva ani, reușind să se mențină în formă.

Artistul a fost căsătorit timp de mai bine de 27 de ani cu Carla, pe care a întâlnit-o la unul dintre concertele sale.

Cei doi nu au reușit să aibă copii, însă Toto Cutugno a avut un băiat, rezultatul unei aventuri, pe care soția l-a acceptat și l-a primit în casa lor, scrie life.ro.

Citește și

Ce mașină conduce fata lui Gigi Becali? „Ieftin, costă peste 400.000 de euro. Dar șefii bugetari ai țării au peste asta!”