--> -->

Dragoste de ”câine”: ”Am fost ultras. N-aș merge niciodată acolo”

Dinamo s-a bazat în startul lui 2021 pe Mihai Eșanu, 22 de ani, fotbalist eligibil U21, care a primit 8 goluri în 8 etape, în trei meciuri nu a încasat gol deloc. Totuși, așa cum a solicitat Ionel Gane, echipa va aduce un goal-keeper cu experiență, norvegianul Gudmund Kongshavn (30 de ani), de la Aalesunds, retrogradată din prima ligă (detalii aici).

Ideea a fost criticată de Gabriel Răduță, fostul manager al Academiei, care-i acuză de amatorism pe oficialii grupării (detalii aici), luând apărarea tânărului portar dinamovist. Mihai este recomandat de anii petrecuți în Ștefan cel Mare, și-a făcut datoria până acum, chiar dacă a debutat abia în 2021 în prima ligă. Culmea este că Dinamo a avut mână bună la portari în ultimii ani, după ce a adunat și ”caricaturi” în Ștefan cel Mare.

Mihai Eșanu a explicat de unde provine dragostea sa pentru Dinamo. „Aveam două victorii şi după a venit înfrângerea grea din derby-ul cu FCSB. Acum iar derby, cu Craiova, şi nu am reuşit să luăm niciun punct. Sunt de mic la Dinamo şi am jucat mereu cu presiune. Acum doar am trecut la nivelul următor.

Pot să înţeleg ce înseamnă un meci cu FCSB, sunt din Bucureşti. Până să ajung la echipa mare eram un ultras, ştiu ce înseamnă meciurile cu FCSB”, a spus Eșanu.

Nu se teme să declare că nu ar semna niciodată cu marea rivală: “Nu mă duc acolo nici dacă îmi dă de 5 ori mai mulți bani, chiar de 10 ori. De mic sunt. aici. La Dinamo am crescut. Îmi doresc să joc la Dinamo cât mai mult, să progresez de la meci la meci, să dau încredere echipei, să devin om de bază, să-și revină clubul din toate punctele de vedere, iar pe viitor să ne batem la campionat.

Vreau să câștig un trofeu cu Dinamo și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot juca afară. Este tot ceea ce mă interesează”, a mai spus Eșanu.

Citește și

Clotilde Armand ironie pentru Nicuşor Dan: ”Ar fi fost și mai frumos să participați”