Dragnea ar putea fi eliberat. Reacția lui Ciolacu: ”Nu are rost în acest moment”

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat din închisoare în următoarea perioadă, după ce a primit aviz pozitiv de la comisia din penitenciarul Rahova.

Decizia finală va trebui însă luată de către instanță, termenul fixat pentru examinarea cererii fostului lider social-democrat pentru eliberarea condiționată fiind 27 aprilie.

Chiar și în cazul unei decizii judecătorești favorabile, este posibil ca procedura să se prelungească și în luna mai, întrucât Parchetul are posibilitatea apelului.

Informația privind avizul pozitiv al comisiei pentru eliberări condiționate de la penitenciarul Rahova a fost confirmată de către avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

”Mă bucur că i s-a acordat acest aviz favorabil ceea ce înseamnă că el îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi propus spre liberare condiţionată. Am depus cerere la Judecătoria Sectorului 5 şi avem termen pe 27 aprilie. Sper din tot sufletul ca decizia să fie una pozitivă şi să rămână aşa şi pe mai departe”, a declarat Teodosiu pentru News.ro.

Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată după executarea a două treimi din pedeapsă. În calcularea acestei fracții au fost incluse și zilele scăzute din condamnarea inițiată prin zilele de muncă din închisoare. Comisia din penitenciar a constatat că solicitarea fostului lider al PSD îndeplinește condițiile de legalitate pentru ca cererea să ajungă pe rolul instanței.

Dragnea execută o sentință de 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, el aflându-se la închisoare din 27 mai 2019.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost chestionat azi dacă Liviu Dragnea ar mai avea loc în partid. Vasile Dîncu a declarat deunăzi că orice persoana care și-a ispășit pedeapsa poate reveni în partid, cu toate că nu a existat precedent în PSD.

Ciolacu a evitat un răspuns frontal: ”Presupun că domnul Dîncu se referea juridic. Haideți să vedem, e dreptul constituțional al domnului Liviu Dragnea să ceară eliberarea condiționată. Să lăsăm lucrurile să… Nu cunosc ce prevede condamnarea domnului Dragnea, cât timp durează interdicțiile cetățenești, cât nu are voie să facă politică, dacă există așa ceva. Este o discuție ce nu-și are rostul în acest moment”, a reacționat Ciolacu.

Totodată, liderul PSD a detaliat că ar putea sa-l contacteze pe Liviu Dragnea, ”ca om”, nu ca președinte de partid.

Citește și

Marcel Ciolacu, după armistițiul din coaliție: ”Premierul a devenit Pisi-Cîțu. Se pune pe răsfoit”