Dr. Flavia Groșan, anunț surpriză despre tratamentul anti-Covid: ”Printre cratițe, m-am trezit cu acest mail”

În ultimele luni, Flavia Groșan a devenit un nume respectat în rândul românilor, cu toate că doctorița de la Oradea a fost contrată de alți conaționali, unii chiar din domeniul ei de activitate. Totuși, schema de tratament a ardelencei va ajunge și peste hotare, ea însăși afirmând că aceasta a dus la tratarea a peste o mie de bolnavi de coronavirus.

Flavia Groșan a decis să trimită propria schemă de tratament anti-covid-19 în Grecia. Doctorul orădean a făcut anunțul pe Facebook. Un bătrân din Grecia a refuzat să se interneze, fiind infectat cu Covid-19 și i-a solicitat schema de tratament medicului român.

”Printre cratițe, mă trezesc cu un mail din Grecia. Un domn îmi solicită schema mea de tratament, deoarece seniorul refuză internarea. Am să i-o trimit. Amin”, a postat Flavia Groșan pe Facebook.

Medicul Flavia Groșan a spus că protocolul din spitale ucide pacienți, iar asta pentru că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale. Tot ea a mai spus că pacienții cu covid-19 care au saturație de oxigen de 80% pot să se trateze acasă.

”Aici am peneumoniile virale – gripa, infecțiile de sezon, virușii de sezon, covidul – care au anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome.

Apoi avem pneumoniile bacteriene – pneumococ, streptococ, stafilococ – care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru cinci zile. Și mai avem pneumoniile atipice (micoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună.

Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez ca atare”, a explicat Flavia Grișan la Antena 3.

Medicul epidemiolog Alexandra Rafila a declarat la vremea respectivă că schema de tratament ar trebui să fie adoptată de autorități.

”Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite”, a spus Rafila.

Citește și

Carmen Iohannis, Viorica Dăncilă, Raluca Turcan și Olguța Vasilescu, au ceva în comun: fără îndemnuri la vaccinare