Două aeronave Wizz Air s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava. Reacția operatorului aerian

Două aeronave ale companiei Wizz Air care se aflau pe platforma aeroportului din Suceava s-au ciocnit ușor, după ce aripa unui avion a lovit partea de spate a celuilalt, informează Monitorul de Suceava.

Reprezentanții companiei aeriene au confirmat incidentul și precizează că pasagerii zborului Suceava – Dortmund vor ajunge la destinație cu o altă aeronavă, în cursul acestei zile.

Ce a spus compania

”Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord”, au transmis reprezentanții companiei în această după-amiază.

Wizz Air precizează că toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță.

”Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi.

Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene”, mai transmit reprezentanții companiei.

Unul dintre avioane urma să zboare spre Dortmund, în timp ce altul despre Bergamo.

Contextul

Potrivit unor martori oculari citați de NewsBucovina, în timpul manevrării la sol, aeronava care urma să efectueze zborul Suceava-Dortmund a lovit cu aripa stabilizatorul orizontal al unei alte aeronave Wizz Air aflată pe platforma aeroportului sucevean.

În urma incidentului pasagerii cursei Suceava-Dortmund au fost coborâți din aeronavă. Directorul aeroportului din Suceava a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că incidentul nu este grav, dar aeronavele vor rămâne la sol și vor fi urmate procedurile necesare pentru a investiga cauza accidentului.

Citește și

Se scumpesc restaurantele. Reguli schimbate de autorități