--> -->

Dorinel Munteanu despre națională: ”Asta e important”

Echipa națională de fotbal a României a câștigat aseară în Andorra cu 2-0, dar oamenii din fotbalul românesc au criticat dur formația lui Edi Iordănescu. Dorinel Munteanu însă consideră că cel mai important este rezultatul.

”Am văzut doar până la 2-0. După nu m-am mai uitat. Ne-am dorit o victorie, nu a fost chiar cum ne-am fi dorit, dar trei puncte sunt trei puncte. Sunt convins că batem și pe Belarus, marți. Duelul nostru pentru locul 2, părerea mea, este cu Israel și Kosovo. Presiunea de dinaintea jocului, chiar dacă am jucat cu Andorra, a fost foarte mare. Pe selecționer, evident, pentru jucătorii pe care i-a ales, dar și pentru obiectivul care este stabilit și care trebuie realizat. Că trebuia să fi marcat mai mult sau mai puțin, nu mai contează.

Nu sunt mulțumit de joc, dar rezultatul primează în fotbal. Acum, în ce context au venit criticile? Obiectivul impus, selecția făcută, jocul. Totuși, suntem la început de campanie și trebuie să gândim pozitiv. Fiecare gândește și comentează în felul lui. Nea Mitică, așa e dânsul. Când echipa joacă prost, spune că a jucat bine. Mai apoi, dacă echipa câștigă, el zice că a jucat prost. Noi trebuie să luăm exact ce este important, am zis, rezultatul.

Am văzut meciul dintre Israel și Kosovo. Kosovarii mi s-au părut mai buni, mai închegați prin joc. Cred că suntem peste ambele echipe, dacă jucătorii noștri ajung la un nivel maxim de concentrare. După Elveția, noi suntem cei mai îndreptățiți pentru locul 2”, a declarat Dorinel Munteanu.

Citește și:

Șase motive să prinzi un last minute în Egipt