--> -->

Dominic Fritz despre prelungirea carantinei în Timișoara: ”De aceea a intervenit Guvernul”

Timișoara rămâne în carantină! Dominic Fritz, în fața valului de critici: ‘Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă’

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritza, a anunţat că măsura de prelungire a carantinei în urbea pe care o conduce nu este o pedeapsă, ci vine în sprijinul localnicilor care lucrează în sistemul sanitar.

Fritz a precizat că această carantină previne un colaps al sistemului sanitar. Primarul a precizat că în urma blocajului politic local Guvernul a interveni şi a carantinat toată zona metropolitană.

“Guvernul României a intervenit în urma blocajul politic din CJSU şi a carantinat aşa cum era şi logic toată zona metropolitană, deci încercarea de a scoate câteva comuna din zona carantinată de sâmbătă nu a reuşit şi asta cred că este ceva ce ne va ajuta pentru că virusul nu se opreşte la limitele unor UAT-uri şi se răspândeşte în toată zona metropolitană.

Cred că este evident că după două săptămâni de carantină ritmul creşterii a încetinit şi bineînţeles că ne aşteptăm că dacă măsurile vor fi respectate în continuare ritmul va scădea în continuare şi rata infectărilor va scădea”, a afirmat Fritz.

“Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă pentru Timişoara, ci vin în ajutorul orașului și al locuitorilor care lucrează în sistemul sanitar, al tuturor timişorenilor care sunt pacienţi COVID-19 acum în spitale sau în viitor în spitale. Suntem la absolută limită cu capacităţile n oastre sanitare şi această carantină este din păcate necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar”, a explicat primarul Timişoarei.

El a precizat că este de acord cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că este nevoie de o modificare a algoritmului de carantinare. “Sunt de acord şi cu ministrul Vlad Voiculescu că avem nevoie de o modificare a algoritmului de carantinare, aceste reguli sunt intransparente, sunt uşor de uşor de politizat, eu cred că măsurile luate şi procesul de decizii prin care sunt luate aceste măsuri trebuie să fie clară, logică şi predictiblă”, a mai afirmat primarul Timişoarei.

Prelungirea carantinei în municipiul Timişoara nu a întrunit numărul necesar de voturi în CJSU, aşa că a intervenit şeful DSU, Raed Arafat, care a prelungit carantina cu 72 de ore.

Citește și

Mihai Măgureanu, ironic, înaintea lansării melodiei ”Dictatorii de opinie”: ”Nu e ciudat asta?”