--> -->

Doi dinamoviști în pericol de suspendare

Dinamo întâlnește sâmbătă Unirea Dej, pe „Arcul de Triumf”, într-un meci în care ambele echipe vizează victoria.

Calcule complexe

În timp ce alb-roșii speră să se apropie la 3 puncte de Oțelul înaintea confruntării directe, pentru al doilea loc direct promovabil în Superliga, ardelenii încearcă, la rândul lor, să prindă un loc de baraj.

Echipa lui Dorinel Munteanu are etapă, teoretic grea, în Ghencea, contra celor de la CSA Steaua.

Dejul, locul 6 în play-off, este la patru puncte în urma lui Dinamo, locul 4, și la trei de FC Buzău, locul 5.

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, va avea de gestionat la meciul cu Unirea Dej, pe lângă presiunea rezultatului, și o situație ce îi poate crea mari probleme în alcătuirea echipei în vederea unui eventual meci decisiv cu Oțelul, la Galați, joi, 11 mai.

Ahmed Bani și Costin Amzăr sunt la un „galben” de suspendare

Doi jucători Under 21, foarte importanți, sunt la limita suspendării. E vorba despre Ahmed Bani (20 de ani) și Costin Amzar (19 ani), ambii cu câte trei cartonașe galbene la activ în play-out, iar conform regulamentului dacă mai primesc un avertisement vor sta automat o etapă.

La rândul său, antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, are doi jucători importanți care dacă primesc galben cu CSA Steaua ratează partida cu Dinamo: Diego Zivulic și Juri Cisoti.

Ce spune regulamentul

Potrivit noilor reglementări FRF, suspendarea jucatorilor se face la 4, 7, 9 cartonașe galbene, apoi după fiecare avertisment primit.

Cartonașele galbene din sezonul regular au fost anulate, astfel că jucătorii au intrat fără avertismente în play-off. Doar cei care au luat al patrulea galben în ultima etapă din sezonul regular au ispășit suspendarea în prima rundă din play-off.

Echipele calificate în barajele pentru promovarea în Superliga nu vor fi afectate de cartonașele galbene acumulate în play-off. Doar jucătorii aflați în stare de suspendare nu vor fi ”grațiați”.

Poli Iași a promovat matematic, după victoria cu Oțelul, 2-0, din runda #6 a play-off-ului din Liga 2, Poli Iași a obținut matematic promovarea în Superliga. CSA Steaua, locul 2, nu are drept de promovare.

Jucătorii lui Dinamo cu cartonașe galbene în play-off

Ahmed Bani – 3
Costin Amzăr – 3
Neluț Roșu – 2
Gorka Larrucea – 2
Gabriel Moura – 2
Dujmovic – 1
Lamine Ghezali – 1
Deniz Giafer – 1
Daniel Iglesias – 1.

Citește și

Oreste despre Mircea Badea. „Mi-a plăcut mai mult de el decât de Mircea”