Discursul lui Zelenski în Parlamentul României

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei care a devenit celebru după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina va avea un discurs astăzi de 15 minute în Parlamentul României, în ședința legislativului de la București.

Discurs de 15 minute al lui Zelenski, la ora 19:00

„Memorandum intern: Discursul Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României și Scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea Părţii Ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19:00”, sunt cele două puncte de pe ordinea de zi a ședinței de luni a BPR.

„Astăzi (luni – n.r.) la ora 19.00 vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. Ar trebui să fim cu toții onorați de acest lucru. Voi vorbi eu, apoi Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Domnul prim-ministru este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine (Ciucă – n.r.). Dacă vine, are o scurtă intervenție, apoi domnul Zelenski. S-ar putea, în funcție de timp, să fie schimbată ordinea”, a spus Cîțu.

Marcel Ciolacu acuză că Biroul Permanent nu a fost informat

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a admis că luni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar putea adresa Parlamentului României, chiar dacă Biroul Permanent nu a fost informat.

„Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine… Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30 (luni – n.r.), când avem un birou permanent reunit aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de importantă”, a spus Ciolacu.

Citește și:

Vulcanii Noroioși, deosebit de frumoși