Directorul Institutului ”Matei Balș” anunță sfârșitul restricțiilor: ”Nimic care să ne mai amintească”

Medicul Adrian Marinescu a oferit precizări după ultimul anunț al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, legat de relaxarea măsurilor anti-COVID și finalul pandemiei, care ar putea deveni realitate începând cu luna viitoare.

”Până în Paște”

Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș” din București, apreciază că până de Paște, românii nu vor mai fi obligați să urmeze restricțiile cu care s-au obișnuit în ultima perioadă. Paștele ortodox este prevăzut a fi pe 24 aprilie.

”Putem să spunem că nu vom mai avea acele măsuri restrictive. Până când va veni Paștele cred că se vor întâmplă lucrurile destul de repede. În afară de masca la interior, vom rezolva cât de curând, nu vom mai avea masca la exterior”, a explicat doctorul la Antena 3.

Masca, opțională și la interior

El a specificat și câteva ”detalii” ce vor dispărea din calendarul nostru zilnic.

”Activitățile vor fi într-o limita normală. Iar ultima va fi masca la interior care va rămâne ca o recomandare. Și cred că până în Paște aceste lucruri se vor întâmpla. Este ceea ce se întâmplă peste tot în Europa.

Vor fi niște etape. Eu m-am referit până la momentul în care nu vom mai avea absolut nimic. Nimic care să ne mai amintească de pandemie”, a precizat Adrian Marinescu, pentru sursa citată.

Citește și

Obligația de a purta masca în aer liber, declarată neconstituțională de CCR. Arafat: ”Măsurile rămân valabile”