--> -->

Dinu şi Ţiriac au avut un plan comun pentru Dinamo: ”Am vrut”

Doi dintre cei mai cunoscuţi dinamovişti, Cornel Dinu şi Ion Ţiriac, împărtăşesc o idee comună privind implementarea unui proiect nemaivăzut în fotbalul românesc.

Cluburi mari precum Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund au ales acest model de business, care în România n-a fost încercat de nicio echipă.

Idee de afacere

În continuare prezent în acţionariatul lui Dinamo Bucureşti cu 0,013%, Cornel Dinu a privit an după an cum echipa pe care a antrenat-o a ajuns într-o situaţie grea. Pentru a apărea în competiţie şi în sezonul următor, Dinamo Bucureşti are de plătit o sumă mare, spre un milion de euro, până la finele lunii aprilie.

De asemenea, marele dinamovist a dezvăluit ce plan a avut cu Nicolae Badea. Cornel Dinu a dorit ca Dinamo Bucureşti să fie cotată la bursă, un model de business fără precedent în fotbalul românesc. Care este și în planul noilor șefi, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu!

De altfel, planul a fost aproape să reuşească, dar nu toţi acţionarii din trecut s-au pus de acord.

„Ideea (n.r. – cu bursa) am vrut s-o fac şi eu cu domnul Badea, dar în momentul când mai aveam vreo şapte acţionari s-a ales praful, după proverbul italian. E bine să fie asociere, dar să fie impară, iar trei sunt deja mulţi.

Când eram eu cu domnul Badea şi am încercat lucrul ăsta, am fost aproape să reuşim să cotăm la bursă Dinamo. În momentul ăla chiar era un DDB, un program care se făcea prin 2002-2003”, a declarat fostul antrenor al lui Dinamo, la Orange Sport.

Ion Ţiriac a avut aceeaşi idee de business

„Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acţiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi.

E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc, pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Neprincepâdu-mă, stau afară, spectator, nu chibiţ.

Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliţie, de bine, de rău. Brandurile Steaua şi Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată ţara împreună. Ar trebui să fie acolo şi ar mai trebui să fie şi îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, spunea Ion Ţiriac, în 2021.

Momentan, Dinamo Bucureşti nu poate fi cotată la bursă nici dacă acţionariatul s-ar pune de acord, întrucât ar fi trebuit să înregistreze profit în ultimii trei ani.

Cluburi mari din Europa sunt cotate la burse, printre care: Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund.

Citește și

Două aeronave Wizz Air s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava. Reacția operatorului aerian