Dinu: ”Othello și muschetarul fără sabie”

Dinamo a învins, scor 2-0, pe Chindia, pe arena ”Ilie Oană”, la Ploiești, prima victorie după 33 de meciuri, după 11 luni, prima în deplasare în acest sezon.

Chiar dacă suporterii i-au aplaudat pe jucători la finalul partidei, Cornel Dinu nu a fost pe deplin convins de succesul ”câinilor”.

Deși a avut cuvinte de apreciere pentru învingători. A fost un duel care i-a trezit nostalgii ”Procurorului”.

“Să aibă măcar conştiinţa încărcată”

“E foarte greu de privit un joc între echipa care reprezintă oraşul în care te-ai născut şi echipa unde ai trăit cele mai frumoase momente fotbalistice şi confirmarea de jucător internaţional de fotbal, la Dinamo. Totuşi, incontestabil, cred că Dinamo reuşeşte să fie mai bine organizată şi câştigă afară după două remize şi 14 înfrângeri.

E adevărat, într-o partidă în care ambele echipe parcă nu au avut atacanţi, mă refer la Sila, care practic lasă impresia că îi este silă de fotbal, şi Chunchukov, care, de fapt, e mai mult o încurcare de nume slave decât de reuşită fotbalistică. Cred totuşi că, deşi Chindia paradoxal este mai bine organizată din punct de vedere al administraţiei, acum lucrul acesta nu a contat în teren şi s-a impus echipa cu mari probleme din acest punct de vedere…

Ne gândim numai la faptul, parcă de necomentat, că din ce s-a întâmplat în ultimul timp la Dinamo s-a ajuns să mai fie un conducător care să câştige un proces litigios, e vorba de Şerdean, şi de un al doilea antrenor, e vorba de Bonetti.

De apreciat umorul şi realismul lui Uhrin, care a spus că o etapă va antrena el, şi o etapă va antrena Bonetti. E bine ca să nu mai apară Bonetti, dar ar trebui cel puţin să dea de gândit că s-a ajuns la Dinamo într-o asemenea situaţie în care verdictele au fost complet legale, iar deciziile complet nefondate din punct de vedere juridic. Cei care le-au luat să aibă măcar conştiinţa încărcată.

Practic, nici Dinamo nu a avut o prezenţă în atac, mă refer la Irobiso, care semănă cu un Othello care el trădează fotbalul, iar Morar are alură de muschetar, dar fără sabie, reuşind totuşi să dobândească una atunci când a marcat, în minutul 66, printre stoperii gură-cască ai Chindiei”, a comentat Dinu pentru Fanatik.

“Irobiso şi Morar au contat foarte puţin”

”În rest, se mai poate remarca faptul că Dinamo este într-o reaşezare mai eficientă după cinci rezultate negative, iar Chindia dovedeşte că, nu numai că devine vulnerabilă în defensivă şi fără capacitate de construcţie, repet, doar cu Şerban la mijlocul terenului, pentru că nu ştiu dacă Popadiuc şi Passaglia sunt într-adevăr mijlocaşi la care să emiţi pretenţii, iar în atac se vede clar că atât Popa, cât şi Florea sau Cherchez, care era o revelaţie acum vreo doi ani de zile, contează în ceea ce înseamnă capacitatea de atac a Chindiei.

Dinamo se apropie la şase puncte de Chindia. Are lupta asta deschisă cu Mioveniul şi într-o oarecare măsură, cel puţin teoretic, speranţe merită să ai în condiţiile în care, cu excepţia Mioveniului, Chindia dă dovadă de slăbiciune de o perioadă bună de timp.

Dinamo în repriza a doua, deşi a mai fost o fază discutabilă, mă refer la henţul lui Căpusă din minutul 54, în care totuşi e bine că Andrei Chivulete nu a mai fost cel care a păgubit Chindia, atât de mult şi cu Rapidul, şi cu FCSB, nu a acordat acel penalty care se putea acorda, are ca reuşită faptul că a marcat două goluri din două ocazii.

Este un procent de 100% care îţi dă speranţe într-o oarecare măsură pentru viitor că se vor întări în apărare şi vor conta mai mult în atac, chiar dacă, repet, în meciul cu Chindia, Irobiso şi Morar, până a marcat golul acela trecând printre jaloanele de apărători de la Târgovişte, au contat foarte puţin”, a spus Cornel Dinu.

Citește și

George Simion: ”Ce căuta Ceaușescu acolo?”