Dinamovistul care strălucește la Cupa Africii: două assist-uri pentru un nou trofeu

Collins Fai (29 de ani), jucătorul care a evoluat în perioada 2013-2016 la Dinamo București, a izbutit două pase decisive în victoria Camerunului contra Etiopiei, scor 4-1, la Cupa Africii pe Națiuni.

Este a doua partidă pe care ”leii neîmblânziți” o câștigă, după ce se impusese la limită, scor 1-0, în fața celor din Burkina Faso.

Fai a strâns 56 de prezențe în tricoul roș-albilor, dar a declarat în fiecare interviu pentru media din România că va rămâne ”câine roșu” pe viață, iar, în 2020, a sprijinit cu 1.000 de euro programul socios DDB.

Dinamo a luat doar 150.000 de euro pe el

Fundașul dreapta, care în prezent activează la Standard Liege, a făcut spectacol în partida de la Cupa Africii, iar prin evoluția sa impecabilă și-a condus echipa spre victorie.

În 2016, și prin intermediul lui Mircea Rednic, Dinamo l-a cedat pe Fai belgienilor, pentru o sumă modică, 150.000 de euro, după ce-l luaseră pe camerunez în urma unor teste de joc.

Scorul a fost deschis după doar 4 minute de joc de Etiopia, prin Dawa Hotessa Dukele. Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 8 grație reușitei lui Karl Toko Ekambi, care a fost servit perfect de Collins Fai. La pauză s-a intrat cu 1-1, iar actul secund a fost o adevărată demonstrație de formă din partea camerunezilor.

Fai a fost din nou omul potrivit la locul potrivit și i-a oferit pasă decisivă coechipierului Vincent Aboubakar (53), care și-a dus echipa în avantaj. Până la finalul confruntării, Aboubakar în minutul 55 și Ekambi în minutul 67 au reușit să puncteze din nou și au mărit ecartul camerunezilor.

”Cel mai bun fundaș dreapta de la acest turneu”

Prestația solidă a fundașului dreapta nu a fost trecută cu vederea de fanii care au avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

”Ar trebui să fie desemnat omul meciului”, „A fost excelent, cel mai periculos jucător”, „Cel mai bun fundaș dreapta de la acest turneu” au comentat microbiștii, pe Twitter.

După victoria obținută în fața Etiopiei, Collins Fai și compania vor susține ultima partidă din grupă în fața selecționatei din Capul Verde, luni, 17 ianuarie, de la ora 18:00.

Citește și

Cele mai frumoase citate oferite de Mihai Eminescu