--> -->

Dinamoviștii trag cu dinții de atmosferă

Dinamo a bifat două victorii la rând cu codașele clasamentului, Gaz Metan și Academica Clinceni, cu ilfovenii marcând 5 goluri, prima dată după 9 ani când roș-albii au marcat de atâtea ori.

Acum, Dusan Uhrin începe să pregătească etapa de vineri cu FC Botoșani, Dinamo mai are două partide până la dubla de la baraj, din 22-29 mai.

Principalul câștig

Și mai important pentru Dusan Uhrin este faptul că echipa și-a recăpătat încrederea după antrenamentele cu public de la Mediaș și cu Clinceniul, că roș-albii au început din nou să marcheze, că și-au revenit accidentații, inclusiv Azankpo, autorul unui gol, că tehnicianul și-a fixat lotul cu care să atace dubla confruntare de la baraj.

Chiar dacă n-o spune public, Dusan speră ca echipa lui să nu piardă capitalul de încredere și atmosfera bună din lot în ultimele două etape din play-out, în condițiile în care ”haita” a avut imediat momente de cădere după 2-3 meciuri reușite în actuala ediție. De fapt, atmosfera pozitivă din cadrul lotului nu a durat în actuala ediție mai mult de trei partide consecutive.

”Șansele de salvare pentru Dinamo vor fi 50-50″

Cehul a explicat care este obiectivul său în tentativa de a mai salva o dată Dinamo de la retrogradare:

”Sunt mulțumit de jucători. Le-am zis și la pauză, când era 0-0, că trebuie să jucăm mai simplu, că trebuie să pasăm mai mult în ultima treime, au făcut asta și a fost bine. E pregătire pentru baraj. Toată lumea lucrează bine la antrenamente. Sunt importante ultimele două partide din play-out. Cred că la baraj vor fi şanse 50-50.

Sunt bucuros că am putut avea o duminică liniștită, liberă. 5-1 este un rezultat bun, am încercat să dau minute tuturor. Nu se știe ce se va întâmpla la baraj, pot apărea probleme fizice, eu am încercat să-i folosesc pe toți jucătorii valizi. Sper că am căpătat obiceiul de a câștiga”, a explicat Dusan Uhrin.

Citește și

Florin Cîțu critică alianța de acum: ”Să credem că nu vor fi la fel?!”