--> -->

Dinamoviștii să-și ia gândul! O nouă amânare

Bucureștiul s-a umplut de arene noi, moderne, în care s-au investit sume uriașe, dar noul stadion Dinamo trebuie să mai aștepte mult și bine.

Încă nu s-a ajuns în punctul în care stadionul să fie demolat, deși se dorea că acest lucru să se întâmple până la finalul anului, mai ales că s-au depășit numeroase termene. În cel mai bun caz, buldozerele ar putea intra în Ștefan cel Mare în vara 2023.

Pe pagina de facebook ”Viitorul stadion Dinamo” a apărut un update la o informație de luna trecută care preciza, la acea dată, că în primăvara anului viitor se estimează demararea lucrărilor. Mai trece un sezon, până la primăvară, probabil, se va mai adăuga unul, și tot așa.

”Amânări în cascadă”

”Deși era așteptată astăzi, 19 Octombrie, o decizie a Comisiei de evaluare financiară a CNI cu privire la cele 6 oferte depuse, pentru desemnarea câștigatorului contractului de proiectare, întocmire studii fezabilitate și obținere avize a “Arenei Multifunctionale CS Dinamo”, am primit informația ca datorită aglomerației de proiecte cu solicitări de investiții și prioritizarii altor dosare din ariile sănătate, educație si social, aceasta decizie a fost amânată pentru luna Decembrie 2022…

Din păcate aceasta amânare va duce, in cascadă, la alte întârzieri în finalizarea proiectelor și studiilor și implicit în deciziile, hotărârile si procedurile ulterioare, urmând ca probabil sa vedem buldozerele la demolare in Ștefan cel Mare cel mai devreme in vara anului 2023”, a fost mesajul.

Ce era luna trecută

”Conform unei informatii primite de la Compania Nationala de Investitii, putem confirma ca aceasta a finalizat astazi 30 septembrie toate etapele de evaluare si calificare tehnica a celor 6 oferte depuse pentru elaborarea studiilor necesare aferente noului Complex Sportiv ”Arena Multifunctionala CS Dinamo Bucuresti”, trecand la faza de evaluare financiara, cu termen de finalizare 19 octombrie, urmand apoi desemnarea castigatorului contract.

Dupa expirarea perioadei de contestatii, care potrivit legislatiei in vigoare este de 10 zile de la data comunicarii rezultatului procedurii, se va semna oficial contractul si se va comunica public castigatorul, cat si valoarea contractului. Estimativ, termenul ar fi deci 1 noiembrie 2022.

Si totodata va fi emis de CNI ordinul de începere proiect”, era precizat în comunicatul de luna trecută.

Citește și

Dan Bittman, despre viața sentimentală: ”Mare crai”