Dinamo vrea să strice petrecerea Oțelului. Formula lui Burcă

Oțelul – Dinamo este diseară, la ora 20:30, la Galați, un meci în care fie gazdele celebrează promovarea în Liga 1, fie ”câinii” continuă să lupte pentru a reveni fără baraj în primul eșalon.

Între cele două formații sunt 6 puncte acum, în joc mai sunt 9 puncte până la finalul play-off-ului.

Situația s-a schimbat enorm de la meciul tur din play-off, când Dinamo a îngenuncheat Oțelul, scor 3-0, pe stadionul ”Arcul de Triumf”. După acel succes, bucureștenii ajunseseră la un punct în spatele echipei lui Dorinel Munteanu. Dinamoviștii nici nu concepeau la vremea respectivă că nu vor reuși promovarea directă.

Oțelul a fost mai pragmatică, a învins la limită în două situații, cu chiu, cu vai, dar a scos 6 puncte. Dinamo a pierdut de două ori la rând!

Sold out, presiune uriașă

Avantaj uriaș diseară pentru Oțelul care poate sărbători promovarea. Este sold-out în privința biletelor, 12.300 vândute, există posibilitatea să fie și peste 600 de ”câini”.

Roș-albii vor nu doar să strice petrecerea gazdelor, dar și să se mențină în lupta pentru promovare. În plus, Buzăul și Dejul nu sunt foarte departe, vânează poziția de baraj.

Dinamo vine după un meci slab cu Unirea Dej, în care echipa lui Ovidiu Burcă a fost lipsită de idei, fără atac și cu o apărarea vraiște.

Burcă este din nou contestat de o parte a suporterilor, are de gând să atace victoria la Dunăre cu Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Iglesias, N. Roșu, Larrucea – D. Irimia, Ghezali, Bani.

Pe parcurs se estimează că vor intra Bordușanu, Iulian Roșu, Ioan Borcea și, poate, Țîră.

Ce gânduri au gălățenii: „Să ne fie frică de Dinamo?”

„Jucăm acasă și nu concep alt gând decât să învingem. Fanii noștri, întreg orașul, merită o victorie cu Dinamo și să mai facem un pas spre Liga 1. Nu avem gândul revanșei în cap, pur și simplu ne trebuie aceste 3 puncte ca să readucem clubul în primul eșalon.

Destinul este în mâinile noastre. Să ne fie frică de cineva de la Dinamo? Suntem Oțelul Galați, club care a cucerit campionatul în 2011 în România, care a jucat în grupele Champions League, nu ne este frică de nimeni. Vom vorbi pe teren”, a spus Francois Yabre.

Citește și

PNL și PSD au convenit înghețarea angajărilor la stat: „Și tăierea cheltuielilor din ministere cu 10%”